Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ilk, kadın, saphho, şair

Ilk Kadın şair Saphho

Eski 01-16-2011   #1
Şengül Şirin

Ilk Kadın şair Saphho

ilk kadın şair Saphho

Esbos adasında yaşayan Sappho, antik yunanda ilk ve en önemli kadın şairlerinden biridir Şiirlerinde güzellik, evlilik, ayrılık ve kadınlar arası aşktan bahseder MÖ 7 yy’da yaşayan bir kadın için şiir yazmak son derece zor bir işti
Hele ki, bu kadın Sappho gibi asil bir ailenin kızıysa Ama Sappho’nun şiirleri öylesine etkileyici yazıldığı ve sıradışı bir ritme sahip olduğu için, ünü yüzyıllarca sürmüş ve bir çok kişiyi etkilemiştir

Güzelliği; vazolara, mühürlere konu olan Sappho, Solon ve Platon gibi kendine hayran olanlar tarafından “Onuncu Muse” die adlandırılmıştır Bir çok romalı şairi etkilemiştir Sappho Kesin olarak bilinmese de, Sappho’nun lesbos adasında bir çeşit kız yetiştirme yurdunu yönettiği düşünülüyor Bu yurtta kızlar ailelerinden uzak bir yerde evliliğe ve ev hanımlığına hazırlanıyorlardı

Burada din ve sanat derslerinin yanında, dans etmek ve şarkı söylemek de öğretiliyor Sappho, burada okuduğu şiirlerle genç kızların sanatsal eğitimine katkıda bulunuyordu

Bu çevreler içinde Sappho’nun şiirlerinde belirlenen homo-erotik ilişkilerin olup olmadığı bilinmiyor (Erkek çocuk eğitiminde de bu olay alışılmamış bir durum değildir zaten) Şiirlerindeki iması, tutkusu ve şanı, hayatı hakkında ateşli destanlara yol açmıştır Diğer yandan Sappho’nun bir balıkçıya duyduğu karşılıksız aşk yüzünden intihar ettiği söylenir

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com