Mustafa Kemal ( Cepheden son Mektup ) |
03-17-2007 | #1 |
angelesdream
|
Mustafa Kemal ( Cepheden son Mektup )Mustafa Kemal , 2 Temmuz 1915 yılında Arıburnu’ndan Madam Corinne’ye yazdığı mektupta şöyle der : Aziz Madam , Karargahımın katiplerinden Hulki Efendi’nin İstanbul’a seyehatinden faydalanarak size bu mektubu yazıyorum Birkaç gün evvel içinde latife sözleri bulacağınız bir kartpostal yollamıştım Burada hayat , o kadar sakin değil Gece gündüz hergün çeşitli toplardan atılan şarapneller ve diğer mermiler başlarımızın üstünde patlamaktan hali kalmıyor Kurşunlar vızıldıyor ve bomba gürültüleri toplarınkine karışıyor Gerçekten bir cehennem hayatı yaşıyoruz Çok şükür , askerlerim pek cesur ve düşmandan daha mukavemetlidirler Bundan başka hususi inançları , çok defa ölüme sevk eden emirlerimi yerine getirmelerini çok kolaylaştırıyor Filhakika onlara göre iki semavi netice mümkün , Ya gazi veya şehit olmak Bu sonuncusu nedir bilirmisiniz ? Dos doğru cennete gitmek Orada Allah'ın en güzel kadınları , hurileri onları karşılayacak ve ebediyen onların arzusuna tabi olacaklar Yüce saadet Sizin mantıki nasihatlerinizi bekleyen şimdiki hadiseler yüzünden kazandığım sert karakteri yumuşatacak romanları etüd etmeye ve böylece ümit ederim ki , hayatın bu hoş ve iyi taraflarını hissedecek hale gelmeye karar verdim ( ) Adres : Miralay Mustafa Kemal , 19 Fırka Kumandanı , Maydos Yahut : Miralay Mustafa Kemal , Arıburnu Maydos Bu daha emin |
|