11-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Konusunda Çok Seçiciyim Ne Yapmalıyım
Yemek konusunda çok seçiciyim ne yapmalıyım
39 yaşında yüksek tansiyon hastası bir kadınım Yemek konusunda son derece seçiciyim Pek çok meyve ve sebzeyi ağzıma sürmem Ne yapayım? ZG/Mersin
Meyve ve sebzelerin renkleri, onların sağlık yararları hakkında ipuçları verir Örneğin; domatese kırmızı rengini veren likopen maddesi, prostat sağlığını destekler
VÜCUDU KORUYORLAR
Karotenoidler kuvvetli antioksidanlardır ve kayısı, havuç, portakal, greyfurt, kabak ile şeftali gibi sarı-kırmızı meyve-sebzelerde bolca bulunur Böğürtlen, kiraz, üzüm ve ahududu gibi mavi ve mor gıdalar da, pro-antosiyanidin denilen maddeler ile vücudunuzu korur Kısa süre önce yayınlanan ve yaklaşık 30 bin kişiyi takip eden bir çalışmaya göre; bu mavi ve mor gıdalar, sizi kalp düşmanı metabolik sendromdan da koruyor Patlıcan, ahududu, mor erik gibi besinler; yüksek kan basıncı, bel çevresi kalınlığı ve düşük iyi (HDL) kolesterol gibi riskleri azaltıyor Yaz aylarında bolca bulunan bu gıdaları beslenmenize ekleyin
|
|
|