Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
artırır, başarıyı, birlikte, çalışmalı, çocuklarıyla, ders, veliler

Veliler Çocuklarıyla Birlikte Ders Çalışmalı Mı? Bu, Başarıyı Artırır Mı?

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Veliler Çocuklarıyla Birlikte Ders Çalışmalı Mı? Bu, Başarıyı Artırır Mı?

Veliler çocuklarıyla birlikte ders çalışmalı mı? Bu, başarıyı artırır mı?

Okulun ilk dönemlerinde, veliler çocuklarına yardımcı olmak için onlarla birlikte ders çalışabilirler Ancak bir süre sonra, sorumluluğun çocuğa verilmesi gerekir Bazı annebabalar, ders çalışma sorumluluğunu üzerlerine alır Bu; çok sakıncalıdır Ailenin yükü gün geçtikçe ar- 36+-tar ve ilerleyen dönemde çocuğun bu sorumluluğu alması zorlaşır Anne-baba; çocuk ders çalışırken ona yardımcı olabilir, bazı sorularını yanıtlayabilir, yardım istediğinde ona katkıda bulunabilir Ancak ders çalışma sorumluluğunun çocuğa ait olduğu unutulmamalıdır Yardım etmek, kısa vadede çocuğun başarısını artırabilir Ancak uzun vadede öğrenci ve veli için bir kabusa dönüşebilir Özellikle ergenlik döneminde anne-baba ile ders çalışmak, çatışmaya neden olur Anne-babası ile ders çalışan bir çocuk sınavlarda kendisini yalnız hissedebilir ve sınav kaygısı artabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com