Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
düzmece, mustafa, olayı

Düzmece Mustafa Olayı

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Düzmece Mustafa Olayı

sultan 2murad'ın tahta çıkışından yararlanmak isteyen bizanslılar mehmed çelebi zamanında hapsettikleri mustafa çelebiyi serbest bırakıp ayaklanması için desteklediler
amaçları osmanlı devletinde taht kavgası yaratmaktıanadolu beyliklerindende mustafa çelebiyi destekleyenler olduosmanlı yönetimine küskün olan bir takım komutanlar ve askerlerde mustafa çelebiyi padişah olarak görmek istiyorlardı
sultan 2murad'ın üzerine gönderdiği birlikleri rumeli taraflarında yenen şehzade mustafa çelebi edirneye gelerek hükümdarlığını ilan ettiancak daha sonra ulubat civarındakarşılaştığı sultan 2murad'ın ordusu karşısında direnemedi ve kaçmaya çalıştıedirne'de yakalanan mustafa çelebi(DÜZMECE MUSTAFA) idam edildi
1421 yılında azeb ismiyle yeni bir askeri ordu kuran sultan 2murad mustafa çelebi ayaklanmasında baş rOl oynayan bizansın üstüne yürüyerek istanbul'u kuşattı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com