Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biter, edilen, gür, sakal, traş

''Traş Edilen Sakal Daha Gür Biter''

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

''Traş Edilen Sakal Daha Gür Biter''

Osmanlı donanmasının ilk defa bozguna uğradığı İnebahtı Deniz Savaşından sonra II Selimin emriyle yeni bir donanma kurulur Donanmayı kurmakla görevlendirilen Kılıç Ali Paşa bahar ayında donanmayı her şeyi ile hazırlamıştı İnebahtıda Kıbrısı almak için uğraşan Haçlı Armada bu amacına ulaşamamıştı İnebahtı bozgununun sorumlusu olan Sokullu Mehmed Paşa 7 Mart 1573de Venedik büyükelçisi Barbaroya : “Biz sizden Kıbrıs Krallığını alarak kolunuzu kestik Siz ise donanmamızı yenmekle bizim sakalımızı tıraş ettiniz Kesilen kol yerine gelmez ama tıraş edilen sakal daha gür biter

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com