Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kitap, savaşçı, yorgun, özeti

Yorgun Savaşçı - Kitap Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yorgun Savaşçı - Kitap Özeti

Kemal Tahir
İTHAKİ YAYINLARI
Esir Şehir Üçlemesinde Millicileri İşgal Kuvvetlerinin baskısı altındaki İstanbulda anlatan Kemal Tahir, Yorgun Savaşçıda onları Anadoluya gönderir Yol Ayrımında yan karakterlerden biri olarak karşımıza çıkan Cehennem Topçu Cemil, Yorgun Savaşçının baş kahramanıdır İstanbula geldiğinden beri, bir türlü üzerinden atamadığı yorgunluğu sanki dinlendikçe çoğalan Cemil, bir yandan aşık olup evlendiği teyze kızı Neriman ile her şeyi bırakıp uzakta bör köyde yaşamayı isteycek kadar bıkkın; diğer yandan Anadoluya geçip Milli Mücadelede ön saflardayer almayı isteyecek kadar da cesurdur
1919 ve 1920 yıllarında İstanbuldaki örgütlenmeleri ve Anadolu direnişini anlatan Yorgun Savaşçı, Cumhuriyetin kuruluşuna giden sürecin romanı olarak da okunabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com