Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
helvası, irmik, kaymaklı, tarifi

Kaymaklı İrmik Helvası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaklı İrmik Helvası Tarifi



2 su bardağı irmik

250 gr kaymak

1 çorba kaşığı tereyağı

2 su bardağı şeker

3 su bardağı süt

Kaymak, tereyağı ve irmik bir tencereye konur Orta ateşte sürekli karıştırarak rengi sararana kadar kavrulur Şeker ve süt başka kapta iyice karıştırılır Kavrulmuş karışıma katılır Kısık ateşte sütü çekene kadar pişirlir Yarım saat dinlendirildikten sonra servis edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.