KayıSı Peltesi Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
KayıSı Peltesi TarifiKayısı Peltesi 250 gr kayısı 1,5 çorba kaşığı nişasta 1 su bardağı su 8 adet kesme şeker çeyrak bardak su (ayrıca) Olgun Kayısı ezilerek suyu süzgeçten geçirilir 1 bardak ve ve 8 adet kesme şekeri ilave edilerek kaynatılır Ayrı bir yerde 1,5 çorba kaşığı nişasta çeyrek bardak su içinde eritilir Kaynayan karışıma katılarak telle iyice çırpılır 5 dakika beraberce kaynadıktan sonra ateşten alınır Afiyet Olsun |
KayıSı Peltesi Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
KayıSı Peltesi TarifiKayısı Peltesi Tarifi 1/2 kg kayısı 1/2 kg şeker 80 gr nişasta Yıkanmış ve çekirdekleri çıkarılmış kayısılar, şeker ve bir litre su, ateşe konulur Kaynamaya başlarken bir buçuk bardak su ile ezilmiş nişasta ilâve edilir Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşten alınarak bir kepçe ile yüksekten dökülerek kâselere taksim edilir Soğuduktan sonra servis yapılır |
|