Hamur Lokması Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur Lokması TarifiHamur Lokması Tarifi 600 gr su 75 gr yağ 1 tatlı kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz 450 gr un 6 bütün yumurta Kızartmak için 2 kg yağ Şurubu: 2 kg şeker 1 kg su 1/2 kahve kaşığı limon tuzu Şurup malzemesini hep beraber 2 dakika kaynatınız, soğumaya bırakınız Suyu, yağı, şekeri, tuzu bir tencereye koyup bir kere kaynatınız ve elenmiş olarak tahta bir kaşıkla devamlı karıştırmak sureti ile unu, yedirip bir hamur yapınız ve ağır ateşte zaman zaman eze eze karıştırıp alt üst ederek 10 dakika pişirip ateşten alarak başka bir tencereye koyunuz İlk sıcaklığını kaybeder etmez yumurtaları teker teker ilâve edip karıştırarak yediriniz Derince bir tepsiye gayet ılık olarak yağı koyunuz ve avucunuzun içini ve sağ parmaklarınızı hafifçe yağlayınız İki elinizle fındıktan biraz büyük parçalar şeklinde yuvarlayıp yağa atıp, kızartıp şuruba çıkarınız Şurubunu çekince arzu ettiğiniz zaman servis ediniz |
Hamur Lokması Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur Lokması Tarifi250 gr (3 su bardağı) kuru ekmek içi 350 gr (2 su bardağından biraz az) süt (kaynatmadan ısıtılmış) 175 gr sosis (zarları soyulup ince kıyılmış) 125 gr salam (ince kıyılmış) 1 küçük soğan (ince doğranmış) 3 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş) 3 yumurta (hafifçe çırpılmış) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 60 gr (1/2 su bardağı) un 800 gr (4 su bardağı) tavuk suyu Ekmek içlerini büyük bir kaseye koyup üstüne süt dökünüz Bir kenarda 10 dakika, ekmekler sütü emene kadar bekletiniz Sosis, salam, soğan, peynir, yumurta, tuz ve karabiberi ekleyip tahta bir kaşıkla iyice karıştırınız Unu bir tabağa koyup ellerinizi una bulayarak karışımdan ceviz büyüklüğünde lokmalar yapınız Lokmaları bir tabağa dizip buzdolabında 30 dakika bekletiniz Tabağı buzdolabından alınız Büyük bir tencerede tavuk suyunu orta ateşte kaynatınız Ateşin altını biraz kısıp lokmaları ikişer-üçer içine atınız Tencerenin kapağını kapatıp, 15-20 dakika, lokmalara dokunulduğunda sert olana kadar pişirerek tencereyi ateşten alınız Bir delikli kepçeyle lokmaları ısıtılmış çorba kasesine koyup üstlerine istediğiniz çorbayı dökerek (yada ayrı olarak çorba yanında) servis ediniz Not: İtalyan usulü hamur lokmalarını çorbayla yada et ve tavuk yemeklerinin yanında servis edebileceğiniz gibi, daha büyükçe yapıp domates soslu baş yemek olarak da sunabilirsiniz |
|