Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
armutlu, islak, kek, tarifi

Armutlu İslak Kek Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armutlu İslak Kek Tarifi



Armutlu Islak Kek Tarifi

1,5 su bardağı un
Yarım paket kabartma tosu
Bir tutam tuz
2 çay kaşığı toz tarçın
150 gram margarin
1 su bardağı tozşeker
4 adet yumurta
1,5 armut
3/4 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne
Pudra şekeri

Armutların kabuğunu soyup, rendeleyin Kararmaması için üzerlerine çok az limon suyu gezdirip, bir kenara ayırın
Bir buçuk su bardağı unu, yarım paket kabartma tozu ile eleyin, tuz ve toz tarçını ekleyin
Oda sıcaklığındaki yumurtaları bu malzemelerin içine kırın Çok sert olmayan margarini de ekleyip, karıştırın, bu arada şekeri de katın Tüm malzemeleri birbirine karıştırdıktan sonra rendelenmiş armudu ekleyin Çekirdeği çıkarılmış vişneleri de ilave ettikten sonra, hamuru hafifçe yağlanmış 1,6 lt bir kek kalıbına boşaltın
Kek kalıbının ağzını alüminyum folyo ile kaplayıp, su dolu bir fırın kabının içine oturtun Yüksek dereceli fırında 2 saat kadar pişirin
Fırın kabındaki su bitecek olursa, su eklemeyi ihmal etmeyin Arzu ederseniz, kekin üzerine pudra şekeri serperek, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.