Çİlek Peltesi Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çİlek Peltesi TarifiÇİLEK PELTESİ MALZEME 1 kilo çilek 3 su bardağı seker 5 kasık nişasta «yemek kaşığı» 6 bardak su YAPILIŞI : Çilek sapları ayıklanarak bol su ile, kumu gidene kadar bir kaç defa yıkanır Ve sonra tel süzgeçten ezilerek geçirilir Bu ezilmiş çileğe, şeker su ve nişasta ilâve edilip, ağır ateş üzerindeki bir tencerede tercihan tahta kaşıkla ve hep ayni yönde olmak üzere devamlı karıştırarak yarım saat kadar pişirilir Karışım koyu kıvama gelince, evvildeh su ile ıslatılıp kurulanmamış bir cam kâseye dökülür Soğuduktan sonra cam kâse servis tabağına kapatılarak pelte şekilli olarak tabağa aktarılır Üzeri hindistan cevizi ile süslenerek servis yapılır |
Çİlek Peltesi Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çİlek Peltesi TarifiÇilek Peltesi Tarifi 1/2 kg olgun çilek 400 gr şeker 80 gr nişasta Yıkanıp ayıklanan çilekler şekerle birlikte bir kâsede ezilir, 1 litre su ilâve ettikten sonra ateşe bırakılır Kaynamaya başlarken 1,5 litre suda ezilmiş nişasta ilâve edilir ve karıştırılır Birkaç taşım kaynadıktan sonra bir kepçe ile yüksekten dökülerek kâselere pay edilir Soğuduktan sonra servis yapılır |
|