Serverpaşa Tatlısı Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Serverpaşa Tatlısı Tarifi2 su bardağı süt 1 çorba kasığı tozşeker 200 gram bayat ekmek içi 3 adet yumurta 150 gram tereyağı İÇİ İÇİN: 1,5 su bardağı tozşeker 1 su bardağı su 1 tatlı kasığı limon suyu Ekmeklerin kabuklarını çıkarıp, yarım parmak boyunda doğrayalım Ekmeklerin üzerine sütü döküp, bu şekilde 30 dakika kadar bekletelim Ekmekleri karıştırıp, içine yumurtaları, tozşekeri ve tereyağını ilave ederek, iyice karıştıralım Hazırladığımız bu karışımı, yağladığımız tepsiye 1,5 parmak kalınlığında yayalım Orta ısıdaki fırında, altı üstü kızarıncaya kadar fırınlayalım Fırındayken ara sıra kontrol ederek, birkaç yerinden bıçak ucuyla delip, kabarmasını önleyelim Tozşekeri, suyu ve limonu bir tencereye koyarak, kıvama gelinceye kadar kaynatalım Fırından çıkardığımız tatlının üzerine, sıcak sıcak şerbeti dökelim Tatlıyı iyice soğuttuktan sonra, kare kare kesip, servis yapalım |
|