Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mandalinali, pasta, tarifi

Mandalinali Pasta Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mandalinali Pasta Tarifi



MANDALİNALI PASTA TARİFİ

Malzemeler:

150 gram un,
1,5 çay kaşığı kabartma tozu,
2 çorba kaşığı kahve,
150 gram margarin,
3 adet yumurta,
150 gram tozşeker
Üzerine:
100 gram fındık
Krema için:
150 gram tereyağı,
300 gram pudra şekeri,
1 çay kaşığı mandalina kabuğu rendesi
Marmelat için:
5-6 adet mandalina,
yarım su bardağı tozşeker,

Yapılışı:

Unla beraber kabartma tozunu eleyin Una, kahveyi, margarini, yumurtaları ve şekeri ekleyip karıştırın
23 cm boyunda dikdörtgen kek kalıbını yağlayıp, karışımı boşaltın 180 derece de 40-45 dakika pişirin Pudra şekerini, tereyağ ve mandalina kabuğu rendesi ile karıştırın Fırından çıkardığınız keki bir bıçakla ikiye bölün Kremanın yarısını ikiye böldüğünüz kekin altta kalan kısmına sürün Diğer parçayı üzerine kapatın Yanlarını krema ile sıvayıp, 100 gram kadar dövülmüş fındık ile kaplayın Üzerine krema ile süsleyin
Marmelat için mandalinaları soyup, püre yapın Püreyi yarım bardak şekerle tencereye alarak marmelat kıvamı alana dek pişirin Pişen marmelatı kekin üst kısmına sürüp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.