Kaymaklı Hulkum Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaymaklı Hulkum TarifiKaymaklı Hulkum Tarifi 3 kilo şeker 300 gram ince nişasta 10 gram krimtartar Su (kaldıracak kadar) Kaymak Nişastayı soğuk su içinde ezerek ayran gibi yapmalıdır Güzelce astardan süzdükten sonra iki parmak arasında yapışkan bir vaziyet gösteren şerbetin içine, azar azar dökerek ve kaşıkla karıştırıp yedirmelidir Krimtartarı da katıp, iyice karıştırarak tam kıvama gelince, badem yağıyla yağlanmış iki tepsiye ince dökmeli ve soğumasını beklemelidir İki tabaka lokumun aralarına kaymaklar yayılarak, birbirine kapak edilip lokma lokma kesilmelidir Kesilen lokmaları da, yarısı şeker ve yarısı nişastadan ibaret halitaya atmalı ve her tarafını unlayıp evde bir kavanozda saklamalıdır |
|