Hurma Muz Ve Portakal Tatlısı Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hurma Muz Ve Portakal Tatlısı TarifiHurma Muz ve Portakal Tatlısı Tarifi 8 muz 500 gr hurma (çekirdekleri çıkarılmış) 2 portakal (kabukları soyulmuş) 375 gr (1+1/2 su bardağı) krema 300 gr sütsüz (bitter) çikolata (rendelenmiş) Muzları dilimleyiniz Hurmaları ortalarından ikiye bölünüz Portakalı dilimlerine ayırınız Muzların aşağı yukarı yarısını orta boy bir servis tabağına döşeyip, üstüne (1/4 su bardağı) krema dökünüz Hurmaların yarısını kremalı muzların üstüne yayıp, üstüne 1/4 su bardağı krema daha dökünüz Portakal dilimlerinin de yarısını döşeyip, 1/4 su bardağı krema dökünüz En üstte krema kalacak biçimde aynı işlemi meyveler bitene kadar tekrarlayınız Meyve kasesini buzdolabında en az 1 saat, iyice soğuyana kadar bekletiniz Üstüne çikolata rendesini serpip servis ediniz |
|