Hamsiköy Sütlacı Tarifi (Trabzon) |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamsiköy Sütlacı Tarifi (Trabzon)2 Litre Süt 175 Gr Pirinç 50 Gr Nişasta 3 Adet Yumurta Sarısı 1 Paket Vanilya Yarım kg Toz Şeker 1 Litre Süt (Pirinci Pişirmek İçin) 1 Avuç Fındık (Üzeri İçin) Süt ve pirinci geniş bir tencerenin içine alıp pişiriyoruz Ayrı bir tencerede 2 litre sütü kaynatıp şekerini ilave ediyoruz Süt ile haşlanmış pirinci kayanayan süte ekliyoruz Nişasta, vanilya ve yumurtaların sarısını bir kasenin içinde biraz süt ilave ederek çırpıyoruz Sütlacımıza ekliyoruz Biraz daha kaynattıktan sonra küçük sütlaç kaselerine paylaştırıyoruz Kaseleri fırın tepsisinin içine alıp biraz sıcak su döküyoruz Önceden ısıtılmış 250 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz Piştikten sonra isteğe göre üzerine kırılmış fındık serpip servis ediyoruz |
|