Frenküzümü Peltesi Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Frenküzümü Peltesi Tarifi750 gr frenküzümü 1 lt su (4 su bardağı) 500 gr tozşeker (2 su bardağı) 2 çorba kş buğday nişastası 30 gr margarin Frenküzümlerini yıkayıp, saplarını ayıklayın Mutfak robotunuzun sıkıcısı ile veya bir kevgirden ezerek geçirip üzümlerin suyunu sıkın Üzüm suyunu bir tencereye aktarın Su ve şekerle birlikte bir taşım kaynatıp ateşi kısın Üzerinde biriken köpüğü alın Nişastayı yeteri kadar su ile sulandırarak kısık ateşte kaynamakta olan üzüm suyuna ekleyin Karıştırmayı sürdürerek pelte koyulaşıp, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin Ateşten alın, üzeri kaymak bağlamaması için ara sıra karıştırarak ılınmaya bırakın Margarini katarak, pelteye yedirin Pelteyi porsiyonluk kâselere boşaltın Soğutarak servis yapın |
|