Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
batonsale, sütlü, tarifi

Sütlü Batonsale Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Batonsale Tarifi



Sütlü Batonsale Tarifi

5 kahve fincanı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
2,5 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1/2 tatlı kaşığı maya
1,5 kahve fincanı süt
Üzerine:
1/2 çorba kaşığı iri tuz
2 yumurta sarısı

Hamur tahtasına un koyulup ortası havuz gibi açılır Buraya sütle iyice ezilip bulamaç haline getirilmiş bira mayası, erimemiş haldeki yağ, tuz, şeker ve yumurta sarısıyla süt ilâve edilir Karışım iyice yoğrulup sıkıca bir hamur yapılır ve 1 - 2 saat dinlendirilir Sonra bu hamurdan kurşun kalem inceliğinde 28-30 cm boyunda çubuklar yuvarlanıp tepsiye döşenir Üzerlerine bir çatalla çırpılmış yumurta sarısı sürülüp iri tuz serpilir Orta fırında iyice kızarana kadar, 18 - 20 dakika pişirilip çıkarılır Soğuduktan sonra servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.