Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ballı, elma, tarifi

Ballı Elma Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Elma Tarifi



Ballı Elma Tarifi

5 orta boy elma (soyulup ortaları çıkarılmış ve 4'er halkaya kesilmiş)

Şurubu:
125 gr (2/3 su bardağı) toz şeker
4 çorba kaşığı süzme bal
200 gr (1 su bardağı) su
2 limonun suyu
Kızartma hamuru:
125 gr (1 su bardağı) un
kahve kaşığının ucuyla tuz
2 tatlı kaşığı şeker
3 yumurtanın sarısı
3/4 su bardağı su
3 yumurtanın akı (iyice çırpılmış)
2-3 su bardağı rafine yağ

Üstünün süslemesi:
90 gr (3/4 su bardağı) pudra şekeri
1 limon (dilimlenmiş)

Şurubu yapmak için büyük bir tencereye, şeker, bal ve suyu koyup, orta ateşte kaynatınız 5 dakika kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alarak limon suyunu ekleyiniz
Elma halkalarını şuruba atıp, tahta kaşıkla karıştırarak elmaları 1 saat şurupta bırakınız
Bu arada kızartma hamurunu yapmak için unu ve tuzu büyük bir kaseye eleyip 2 tatlı kaşığı şekeri ekleyiniz Tahta bir kaşıkla bulamaca yumurta sarılarını ve 3/4 su bardağı suyu çırparak katınız Madeni bir kaşıkla yumurta aklarını da bulamaca ekleyiniz
Bir delikli kepçeyle elma halkalarını şuruptan çıkarıp kızartma hamuruna iyice bulayınız
Büyük bir tencereyi 1/3'ine kadar rafine yağla doldurup orta ateşte 1 dakika, içine atılan küçük bir ekmek parçası kızarana kadar kızdırınız
Elmaları, 2'şer-3'er tencereye atıp 2-3 dakika, elmalar gevrek ve pembe olana kadar kızartınız Elmaları yağdan alıp, kağıt peçete üstünde fazla yağlarını süzdürünüz
Geri kalan elmaları kızartırken, kızarmışları sıcak tutunuz
Pudra şekerini derin bir tabağa koyunuz Kızarmış elmaları pudra şekerine batırdıktan sonra, ısıtılmış bir servis tabağına diziniz
Limon dilimleriyle süsleyip hemen servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Ballı Elma Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Elma Tarifi



Malzemeler

4 adet elma

1 adet limon

1er çorba kaşığı bal ve tereyağı

Servis için:

Krema, kaymak veya muhallebi, file antepfıstığı

Yapılışı

Elmaların çekirdek yataklarını, elmaları parçalamadan (kabak oyacağı ile) çıkarın Elmaların iyi pişmesi ve güzel görünmesi için üzerlerini dikey şeritler halinde ve aralıklı şekilde soyun Limonun kabuğunu rendeleyip, suyunu sıkın Limon suyu, bal ve oda sıcaklığındaki tereyağını karıştırın Bu karışımı elmaların içine pay edin Elmaları fırın tepsisine yerleştirip üzerini alüminyum folyo ile kaplayın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, elmalar yumuşayana dek, yaklaşık 40-45 dakika pişirin Ortalarına krema, kaymak veya muhallebi yerleştirin File antepfıstığı serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.