Ballı Elma Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ballı Elma TarifiBallı Elma Tarifi 5 orta boy elma (soyulup ortaları çıkarılmış ve 4'er halkaya kesilmiş) Şurubu: 125 gr (2/3 su bardağı) toz şeker 4 çorba kaşığı süzme bal 200 gr (1 su bardağı) su 2 limonun suyu Kızartma hamuru: 125 gr (1 su bardağı) un kahve kaşığının ucuyla tuz 2 tatlı kaşığı şeker 3 yumurtanın sarısı 3/4 su bardağı su 3 yumurtanın akı (iyice çırpılmış) 2-3 su bardağı rafine yağ Üstünün süslemesi: 90 gr (3/4 su bardağı) pudra şekeri 1 limon (dilimlenmiş) Şurubu yapmak için büyük bir tencereye, şeker, bal ve suyu koyup, orta ateşte kaynatınız 5 dakika kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alarak limon suyunu ekleyiniz Elma halkalarını şuruba atıp, tahta kaşıkla karıştırarak elmaları 1 saat şurupta bırakınız Bu arada kızartma hamurunu yapmak için unu ve tuzu büyük bir kaseye eleyip 2 tatlı kaşığı şekeri ekleyiniz Tahta bir kaşıkla bulamaca yumurta sarılarını ve 3/4 su bardağı suyu çırparak katınız Madeni bir kaşıkla yumurta aklarını da bulamaca ekleyiniz Bir delikli kepçeyle elma halkalarını şuruptan çıkarıp kızartma hamuruna iyice bulayınız Büyük bir tencereyi 1/3'ine kadar rafine yağla doldurup orta ateşte 1 dakika, içine atılan küçük bir ekmek parçası kızarana kadar kızdırınız Elmaları, 2'şer-3'er tencereye atıp 2-3 dakika, elmalar gevrek ve pembe olana kadar kızartınız Elmaları yağdan alıp, kağıt peçete üstünde fazla yağlarını süzdürünüz Geri kalan elmaları kızartırken, kızarmışları sıcak tutunuz Pudra şekerini derin bir tabağa koyunuz Kızarmış elmaları pudra şekerine batırdıktan sonra, ısıtılmış bir servis tabağına diziniz Limon dilimleriyle süsleyip hemen servis ediniz |
Ballı Elma Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ballı Elma TarifiMalzemeler 4 adet elma 1 adet limon 1er çorba kaşığı bal ve tereyağı Servis için: Krema, kaymak veya muhallebi, file antepfıstığı Yapılışı Elmaların çekirdek yataklarını, elmaları parçalamadan (kabak oyacağı ile) çıkarın Elmaların iyi pişmesi ve güzel görünmesi için üzerlerini dikey şeritler halinde ve aralıklı şekilde soyun Limonun kabuğunu rendeleyip, suyunu sıkın Limon suyu, bal ve oda sıcaklığındaki tereyağını karıştırın Bu karışımı elmaların içine pay edin Elmaları fırın tepsisine yerleştirip üzerini alüminyum folyo ile kaplayın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, elmalar yumuşayana dek, yaklaşık 40-45 dakika pişirin Ortalarına krema, kaymak veya muhallebi yerleştirin File antepfıstığı serpip servis yapın |
|