Pötifur Tarifi (Kirazlı) |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pötifur Tarifi (Kirazlı)Pötifur Tarifi (Kirazlı) 1 tatlı kaşığı rafine yağ 450 gr (2 su bardağından az) şeker 1+1/4 su bardağı su 1 kahve kaşığı kabartma tozu 500 gr kiraz Tepsinizi 1 tatlı kaşığı rafine yağla yağlayıp, bir kenara bırakınız Orta boy bir tencereye şeker ve suyu koyup, ağır ateşte sürekli karıştırarak eritiniz Şeker tamamen eriyince kabartma tozunu ekleyip, karıştırınız Ateşi yükseltip, karışımı kaynatınız Şurubu 10-15 dakika, şuruptan alınan bir damla soğuk suya atıldığında hemen sertleşip kolaylıkla ikiye bölünebilene kadar, kaynatınız Tencereyi ateşten alıp, şurubun hemen soğumaması için, içi yarısına kadar sıcak su dolu daha büyük bir tencereye oturtunuz Mümkün olan en hızlı biçimde, kirazarı saplarından tutarak sıcak şuruba batırınız Şurupla kaplanan kirazları yağlanmış tepsiye çıkarıp, soğumaya ve sertleşmeye bırakınız Kirazlar soğuyunca, bir servis tabağına aktarıp servis ediniz Not: Aynı şekilde vişne ile de yapılabilir |
|