Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balıkesir, kaymaklısı, tarifi

Balıkesir Kaymaklısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balıkesir Kaymaklısı Tarifi



Balıkesir Kaymaklısı Tarifi

Malzemeler
6 adet baklavalık kurutulmuş yufka
750 gr taze kaymak veya ceviz
4 bardak şeker
3 bardak su
1 paket tereyağı

Yapılışı
Baklavalık yufka açılır Açılan yufkalar sacda pişirilir Baklava tepsisinin içine yağın bir bölümü koyularak eritilir Üç yufka üst üste koyularak yağlanmış tepside ocak üzerinde nar gibi olacak şekilde çevrilerek pişirilir Kızarınca yine tepsiye yağ ilave edilerek ters yüz yapılarak diğer yüzü de pişirilir İki tarafı kızartılan yufkalar başka bir tepsiye alınır Üzerine kaymak parçaları yerleştirilir Geri kalan 3 yufka da aynı şekilde kalan yağ ile pişirilerek kaymak yerleştirilen yufkaların üzerine koyulur Şeker ve su ile koyu bir şurup yapılarak yufkaların üzerine dökülür Balıkesir'in kaymaklı tatlısı patlıcan turşusu ile servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.