Dondurmalı Milföy Pasta |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dondurmalı Milföy PastaMalzemeler: 9 adet kare milföy hamuru Pastacı Kreması için: 2 adet yumurta sarısı 1 paket şekerli vanilin 2,5 su bardağı süt 1,5 çay bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin Servis için: Pudra şekeri Carte d’Or Meyve Şöleni Karışık Meyveli Sos Porsiyon başına 2 top Carte d’Or Classic Çilek, Kaymak, Çikolata Yapılışı: 1- Milföyleri yumuşaması için dondurucudan çıkartın 2- Küçük bir teflon tencereye yumurta sarısı, süt, şeker, un, nişasta ve vanilini koyarak ve iyice çırpın 3- Tamamen karışınca ocağa alın ve muhallebiden daha koyu bir kıvamına gelinceye kadar orta ateşte karıştırarak pişirin 4- Pişen kremayı ocaktan alın ve tereyağını ekleyin Mikserle çırparak oda sıcaklığına getirin Üzerini streç film ile kapatarak buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin 5- Yumuşayan milföy hamurlarını ortadan iki parçaya bölün, çatal yardımıyla üzerinde delikler açın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 1 cm aralıklarla yerleştirin 6- 200 derece önceden ısıtılmış fırında şişip üzeri kızarana kadar pişirin 7- Milföylerin 2 katına duy takılmış krema torbası ile krema sıkın 3 katın üzerine pudra şekeri serpin ve meyveli sos gezdirin 8- Her pastayı 2 top Carte d’Or Classic Çilek, Kaymak, Çikolata ile servis edin |
|