Portakallı Kurabiye Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Kurabiye TarifiPortakallı Kurabiye Tarifi MALZEMESİ 100 gr margarin 200 gr toz şeker 100 gr yoğurt 2 adet yumurta 500 gr un 1 paket kakao tozu 2 adet rendelenmiş orta boy portakal ve suyu Üzeri için; Yarım su bardağı toz şeker TARİF Un ve kabartma tozu dışındakı diğer malzemeler olan; toz şeker, yoğurt, margarin ve yumurtayı iyice çırpıp karıştırın Daha sonra küçük bir tencereye bu malzemelerin hepsini aktarın Bu karışımı hafif ateşte şeker iyice eriyene dek 10 dakika karıştırarak ısıtın ve altını kapatın Şimdi ise başka bir kabın içinde rendelenmiş olan portakal kabuğunu, kabartma tozunu unla karıştırıp iyice harmanlayın Bu aşamada ise; tencerenin içinde ısıttığımız malzemeleri ılıkken bu unlu, portakal kabuğu rendeli karışımın üzerine ilve edin ve bir spatula ya da kaşıkla iyice karıştırıp, koyu muhallebi kıvamına getirin Öte yandan fırın tepsisinin içini yağlı kağıtla kaplayın Hazırladığınız akıcı kurabiye hamurunu bir krema sıkacağına doldurup, yağlı kağıdın üzerine ikişer parmak aralıklarla bir yemek kaşığı ölçüsünde sıkın Her birinin üzerine bir çay kaşığı oranıyla toz şekeri serpiştirin Bu arada 175 dereceye ayarlı fırını en az 10 dakika önceden ısıtın Kurabiyeleri sıkma işlemi bittikten sonra fırında 35-40 dakika kadar pişirin Pişen kurabiyeleri, soğuduktan sonra servise sunun |
Portakallı Kurabiye Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Kurabiye TarifiPortakallı Kurabiye Tarifi Malzemeler 3 yumurta 2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı zeytinyağı 1 su bardağı yogurt 1 portakal rendesi 1 adet şekerli vanilin 2 adet kabartma tozu Alabildiği kadar un Üzeri için; toz şeker Hazırlanışı Bir kap içine yumurtaları kırın ve üzerine toz şekerinizi ilave edin bu adımdan sonra bir rende ile yıkadığınız portakalınızı yumurta ve toz şeker karışımına rendeleyin Daha sonra diğer malzemelerinizi ekleyip en son vanilya ve kabartma tozunu ekleyin Bir orta boy fırın tepsisin altını biraz yağlayın, kurabiye hamurumuzun fazla katı ve fazla yumuşak olmamasına özen vererek hazırlayın ve yuvarlak şekli verin Üzeri için hazırladığımız toz şekeri de bir kap içine dökerek yuvarladığımız kurabiye hamurlarının üzerlerine sürün 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk durması yeterli olacaktır Yoğun portakal aroması isteyenler portakal sayısını rendede çoğaltabilirler Zeytinyağı kullanmaya özen gösterelim daha lezzetli olur, diğer sıvıyağları da kullanmak tabi ki mümkündür… Afiyet olsun… |
Portakallı Kurabiye Tarifi |
10-29-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Kurabiye TarifiPortakallı Kurabiye Tarifi 3 tane portakal 2 yumurtanın sarısı 1 paket margarin 8 yemek kaşığı şeker 1 paket kabartma tozu Alabildiği kadar un Öncelikle 3 portakalın, kabuklarını rende yapalım karıştırma kabına alalım, daha sonra suyunu sıkıp üzerine ilave edelim Oda sıcaklığındaki marğarini, unu, şekeri ve kabartma tozunu katalım yoğuralım Kıvama gelince istediğimiz boyutta parçalar koparalım elimizle şekil verelim Yağlanmış tepsiye dizelim, 170 derece ısıda yarım saat pişirelim |
Portakallı Kurabiye Tarifi |
10-29-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Kurabiye Tarifi250 gr tereyağı 1 su bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı yoğurt 1 yumurtanın sarısı 1 çay bardağı dövülmüş fındık 1 paket vanilya Yarım çay kaşığı karbonat 1 limonun rendelenmiş kabuğu Aldığı kadar un Üzeri için: 1 yumurtanın akı 1 su bardağı toz şeker Derin bir kabın içinde un ve yağı kum gibi yoğurun Üzerine yoğurt, toz şeker, yumurta sarısı ve kalan malzemeyi ekleyip,tüm malzemeyi kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun Hamuru unlanmış tezgâhta açıp kalıplarla kesin ya da küçük parçalar koparıp, istediğiniz şekli vererek önce yumurta akına, sonra toz şekere bulayın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin |
|