Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ayran, bisküvisi, güneyli, tarifi

Güney'li Ayran Bisküvisi Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güney'li Ayran Bisküvisi Tarifi



Güneyli ayran bisküvisi tarifi

Malzemeler:

►4 ,5 su bardağı un
►2 yemek kaşığı krema
►2 yemek kaşığı soda
►1,5 tatlı kaşığı tuz
►2,5 kaşık margarin ya da tuzsuz tereyağı
►2 su bardağından 1 parmak eksik soğuk ayran
►7 yemek kaşığı margarin (ayrıca)

Hazırlanışı:

Firini 185 dereceye ayarlayın için Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin Bir kapta soda,tuz, kremave unu karıştırın2,5 kaşık yağı elinizle iyice unlu karışıma yedirin Ayranı ekleyin Hamur yumuşak ve nemli olmalıdır Hafifçe unlanmış bir yüzeyde hamuru açın ve yaklaşık 10 defa yavaşça yoğurun, Yoğururken 1 kaşık margarin ekleyin Hamura dikdörtgen şekil verin 3 yemek kaşığı margarin kouyn ve hamuru katlayın Bir oklava yardımıyla katladığınız hamuru nazikçe dikdörtgen açın Bir bıçakla kareler kesinYa da yuvarlak bisküvi kesicileri ile yuvarlaklar elde edin 3 kaşık yağı eritin Hamurların üzerine fırça ile sürün 20 dakika sıcak fırında altın ve kahverengi olana dek pişirin Aralarına jambon ve peynir koyarak sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.