Dondurmalı Profiterol İ |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dondurmalı Profiterol İ1 Kahve fincanı şeker 1 Tatlı kaşığı tuz 3 Yumurta 2 Yemek kaşığı su 1 Yemek kaşığı margarin 2 Yemek kaşığı un 1 Top vanilyalı dondurma Sos malzemesi için : 100 gr çikolata 1 Çay kaşığı tereyağı 1 Su bardağı süt 1 Çay bardağı tozşeker 25 Yemek kaşığı un 1 Yemek kaşığı kakao Hazırlanışı
|
Dondurmalı Profiterol İ |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dondurmalı Profiterol İ2 Su bardağı su 1 Çorba kaşığı margarin 1 Su bardağı un 1 Tutam tuz 5 Adet yumurta Dondurma (hangisini serviyorsanız) Çikolara sos için : 240 gr bitter çikolata 1 Su bardağı süt Hazırlanışı
|
Dondurmalı Profiterol İ |
10-29-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dondurmalı Profiterol İ1 paket Carte dOr Çikolata Sos 1,5 su bardağı su 1,5 su bardağı un 125 gr margarin 1 fiske tuz-1 fiske şeker 2,5 bardak süt Carte dOr Classic Çilek – Kaymak – Çikolata Carte dOr Classic antepfıstığı 1,5 bardak su ile beraber 125 gr margarin 1 fiske tuz-1 fiske şeker kaynatılır 1,5 bardak un birden ilave edilip helva kıvamına gelinceye kadar karıştırılır ve hamur soğumaya bırakılır 3 tane yumurta tahta kaşık yardımıyla teker teker hamura yedirilir ve kaşık yardımıyla toplar yapılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir 175 derecede yaklaşık 15-20 dk pişirilir Soğuyan profiteroller ortadan enlemesine bıçak yardımıyla kesilip aralarına dondurma doldurulup servis tabağına alınır Çikolata sos ile servis edilir |
|