Hamsi Böreği (Hazır Yufkadan) |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamsi Böreği (Hazır Yufkadan)Hamsi Böreği (Hazır Yufkadan) 6 kişilik 250 gram hamsi 1 çay kaşığı margarin 1 çay kaşığı kekik 1 demet taze soğan 1 çorba kaşığı nane Yarım demet maydanoz 2 adet yufka Tuz, karabiber Kızartmak için: Sıvıyağ Hamsilerin kılçıklarını ayıklayıp, bol su ile yıkayın ve suyunu süzün Margarini tavada eritip, hamsileri ekleyerek soteleyin ve soğuması için bekletin İçine ince kıyılmış taze soğanı, 1 çay kaşığı kekiği, tuz, karabiber, nane ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip, harmanlayın Yufkaları 4 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin Ucuna 1 kaşık hazırlanan içten koyup, muska şeklinde sarın Kızgın yağda arkalı önlü kızartın Roka ile birlikte servis yapın |
|