Kıymalı Zarf Böreği Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Zarf Böreği TarifiKıymalı Zarf Böreği Tarifi 4 yufka 250 gr kıyma 2 soğan 2 domates 1/2 çay bardağı su Tuz Karabiber 50 gr tereyağı Yufkaları mutfak tezgahına serip 6 eşit üçgen olacak şekilde bıçakla kesin Diğer tarafta soğanların kabuklarını soyup ince doğrayın"r Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın Kıyma, domates, soğan, tuz, karabiber ve suyu iyice karıştırın Yufkaların geniş kenarlarından biraz içeriye hazırladığınız harçtan paylaştırın Önce geniş kenarını kıymalı harcın üzerine kapatın Daha sonra yufkanın sağ tarafını içeri doğru genişçe kapatın Aynı şekilde sol tarafını da içeri doğru kapatın Yufkanın üçgen olan uç kısmını kıymanın üzerine kapatıp, kalan fazlalığı kıymalı kısmın altında kalacak şekilde kapatıp uç kısmını su ile ıslatarak yapıştırın Tereyağını yapışmaz yüzeyli bir tavada eritip, böreklerin her iki tarafını da kızartıp sıcak servis yapın |
Kıymalı Zarf Böreği Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Zarf Böreği TarifiHamuru için: 2,5 su bardağı un 1 çay bardağı süt 1 çay kaşığı tuz 1 adet yumurta İçi için: 100 gram kıyma Yarım demet taze soğan Yarım demet dereotu Tuz, karabiber 5 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı çörekotu Unu tuzla karıştırıp ortasını havuz yapın Yumurta ve sütü ekleyip yoğurmaya başlayın, gerekirse bir miktar daha süt koyarak kulak memesi kıvamında bir hamur yapın 15 dakika dinlendirin Bu arada içi için; kıymayı kavurun içine kıyılmış dereotu, taze soğan ilave edip baharatlandırın ve soğumaya bırakın Dinlenmiş hamuru tezgah üzerinde ince açıp üzerine zeytinyağı sürüp zarf gibi katlayın ve tekrar açıp kare çeklinde kesin Ortasına iç malzemeyi koyup zarf gibi kapatıp tepsiye dizin Üzerine çörek otu serpip ve 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin |
|