Domates Soslu Lazanya Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Domates Soslu Lazanya TarifiDomates Soslu Lazanya Tarifi 1 paket Lazanya yaprağı 250 gr sosis 500 gr domates 4 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı sıcak su 2 adet MAGGİ Etsu Bulyon ½ çay kaşığı fesleğen 450 gr Ricotta peyniri 1 adet yumurta 3 su bardağı rendelenmiş Mozarella peyniri Sosisleri dilimleyin ve bir tavada orta ateşte pembelikleri gidene kadar 2-3 dakika pişirin Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın Sosislerin yanına domatesleri, domates salçasını, sıcak suyu, MAGGİ Etsu bulyonları ve fesleğeni ekleyip kaynayana kadar karıştırarak pişirin Kaynadıktan sonra altını kısıp arada karıştırarak 10-15 dakika daha pişirin Bir kasede Ricotta peynirini ve yumurtayı karıştırın Kare bir borcamın tabanına bir sıra lazanya yaprağı dizin Üzerine domatesli sosislerin yarısını yayın ve tekrar bir sıra daha lazanya yaprağı dizin Üzerine Ricotta peynirli karışımın tamamını yayın ve rendelenmiş mozarella peynirinin yarısını yayın Kalan son sıra lazanya yapraklarını dizdikten sonra üzerine domatesli sosisleri yayın ve üzerine tekrar mozarella peyniri serpiştirin Üzerini alüminyum folyo ile örtüp önceden 180 Cye ısıttığımız fırında 40 dakika pişirin 40 dakika sonra üzerinden folyoyu alıp peynirler eriyip hafif kızarana kadar 15 dakika pişirin |
|