İsli Bir Demlikte Çay İçerken - Necla Argüz |
05-15-2014 | #1 |
Efsane
|
İsli Bir Demlikte Çay İçerken - Necla ArgüzİSLİ BİR DEMLİKTE ÇAY İÇERKEN Biraz uzak kalsam özlediğim Sessiz ve sakin bahçem Akşamları mandalin çiçeği kokusu Huzurum, sevdiğim Yine burda olduğum günlerden birindeyim Her yanım mandalin ovası Karşımdaki bahçede küçük bir ev Sadece bahçede çalışanlar için Yürüdüm oraya doğru,her zamanki gibi Köpekler beni görünce sevindiler, Ziyaretime alışkınlar Onları sevindiren hediyelerim var, bilirler Yanımda sevinçle oynaşıyorlar Bense asmaların altında gezinip En güzel salkımlardan üzüm kesip üzüm yiyorum İlerden mandalinde çalışan kadınlar gelmeye başladı Önce iki kişiydiler, Selamlaştık tanıştık Hemen ateş yaktılar bir kenara çalı çırpıdan İsli bir çaydanlıkta çay demlendi Ve, tahta masanın üzeri türlü yiyecekle bezendi Biz bir yandan sohbet ediyoruz Bu arada herkez toplandı Çok yorgunlar biliyorum Ama öyle neşeli, öyle mutlularki Gülüşmelerimizle sanki bir şölen bu öğle yemeği Ben onlardan dahada mutlu Bilmiyorlar Vitrindeki son moda elbisenin rengini Kuaföre yetişmek gibi bir dertleri yok Sabahtan başlıyorlar çapa yapmaya Yorgunlar, ama huzurlu Odun ateşinde isli bir demlikte içilen çayın Lezzeti anlatılmaz Hoş sohbetle geçen Sadece bir saatlik zaman diliminde Bugün Bu bir saate neler sığmadıki Yaşamaktan müthiş keyif aldığım Belkide benim,görmekten, yaşamaktan Büyük haz aldığım, özlediğim Saf, duru Hayat yolculuğumdaki güzel yol Bugün öğlen yemeğinin tadı damadığımda kaldı Birde incir reçelinin Şimdi ayrılıyorum ama Sizleri unutmam mümkün değil Biliyorum yine görüşeceğiz İsli bir demlikte çay içerken Necla ARGÜZ 19062010
05-15-2014 | #2 |
Efsane
|
Cevap : İsli Bir Demlikte Çay İçerken - Necla Argüzİsli Demlikte Çay İçmek Kadar Güzel Bir Duygu Yoktur |
|