Ataistin 3 Sorusu Ve Aldığı Cevap |
10-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ataistin 3 Sorusu Ve Aldığı CevapGenç bir delikanlı senelerce yurt dışında okuduktan sonra vatanına atiest olarak geri döner Üç sorusuna hiç kimse cevap veremediğinden dolayı canı gayet sıkıntılıdır Ebeveyni oğullarına yardım etmek niyetiyle büyük ilim sahibi olan köyün hocasına götürürler Hoca ve delikanlının arasında geçen dialog şöyle devam eder Delikanlı: Kimsin sen? Sorularıma cevap verebilecek misin? Hoca: Allah'ın bir kuluyum ve Onun izniyle sorularına cevap verebileceğim Delikanlı: Emin misin? Proferserler bile cevap veremedi bana Hoca: Allah'ın izniyle cevap vermeye çalışırım Delikanlı: 3 sorum var 1 Allah yaşıyor mu? öyle ise, şeklini bana göster 2 Takdir (kader) nedir? 3 Eğer şeytan ateşten yaratıldıysa neden cehenneme yollanıyor, cehennemde ateş dolu değil mi? Ateş ateşi nasıl yaksın Tanrı bunu düşünemedi mi? Bu arada, aniden bizim hocamız delikanlının başı üzerinde bir saksı kırarDelikanlı canı yana yana sorar; Neden sinirlendin ki?Hoca: Sinirlenmedim Bu benimüç soruna bir cevabım der Delikanlı: Hiç birşey anlamadım Hoca: Nasıl hissetin kendini saksıyı başında kırınca Delikanlı: Tabii ki, fena bir acı hissettim Hoca: Yani, acının varlığına inanıyor musun? Delikanlı: Evet Hoca: Bana bu acının şeklini göster ozaman! Delikanlı: Gösteremem Hoca: Bu benim ilk cevabım Herkes Allah'ın varlığını hisseder ama Allah'ı göremez Hoca: Dün gece rüyanda benim başında saksı kırdığımı gördün mü? Delikanlı: Hayır Hoca: Bugün böyle birşey ile karşılaşacağını hiç düşündün mü? aklından geçti mi? Delikanlı: Hayır Hoca: Bu işte takdir dir (kader) Hoca: Biz neyden yaratıldık? topraktan yaratılmış değil miyiz ? Delikanlı: Evet böyle denir Hoca: E o zaman ? Saksıda topraktan yapılmadı mı? Allah isterse ateşten yaratılan şeytanı ateşin içinde cezalandıramaz mı?? |
|