Obruk Köyü Hakkında Bilgi Kocasinan Kayseri |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Obruk Köyü Hakkında Bilgi Kocasinan KayseriObruk Köyü - obruk köyü kocasinan - obruk köyü hakkında - obruk köyü resimleri İlçe: KOCASİNAN İl: KAYSERİ İle Uzaklığı: 50 km İlçeye Uzaklığı: 50 km Rakım: 1500 m Obruk, Kayseri ilinin Kocasinan ilçesine bağlı bir köydür Köyün adını obruk (zirve) anlamından almaktadır Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur Kayseri iline 50 km, Kocasinan ilçesine 42 km uzaklıktadır Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 - 103 2000 - 258 1997 - 203 Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır Köyün 1983 yılından bu yanaiçme suyu şebekesi ve 2000 yılından bu yana da kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardırfelahiye ilçesine 10 km uzaklıkta sağlık eğitim alışveriş vb hizmetler şehre ulaşımda bu ilçeye ait araçlar dan yararlanılmaktadır Köyünüze Ait Resim Ve Bilgileri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
Cevap : Obruk Köyü Hakkında Bilgi Kocasinan Kayseri |
11-27-2013 | #2 |
Kayıtsız
|
Cevap : Obruk Köyü Hakkında Bilgi Kocasinan Kayseriköyünüzün tarihçesini yazınız ben şarkışlanın kalecik köyündenim biz bu köye osmanlı zamanında zorunlu iskan edilmişizveziroğlu obasındanız obruk köyü veziroğullarının kurduğu köydür bu nedenle köklerimi arariken yolum hep obruğa düşüyorbilginiz varsa köyün tarihçesini yazınız veyahut ben bildiklerimi yazayım |
|