![]() |
Hiç Hayallerinizden Sıfır Aldınızmı? |
![]() |
![]() |
#1 |
sudamlası38
|
![]() Hiç Hayallerinizden Sıfır Aldınızmı?Bu öykü, çiftlikten çiftliğe, yarıştan yarışta koşarak atları terbiye etmeye çalışan gezgin bir at terbiyecisinin genç oğluna kadar uzanır ![]() ![]() Orta ikideyken, büyüdüğü zaman ne olmak ve yapmak istediği konusunda bir kompozisyon yazmasını istedi hocası ![]() ![]() Çocuk bütün gece oturup günün birinde at çiftliğine sahip olmayı hedeflediğini anlatan 7 sayfalık bir kompozisyon yazdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertesi gün hocasına sunduğu 7 sayfalık ödev, tam kalbinin sesiydi ![]() ![]() ![]() Kağıdın üzerinde kırmızı kalemle yazılmış kocaman bir "0" ve "Dersten sonra beni gör" uyarısı vardı ![]() "Neden "0" aldım?" diye merakla sordu hocasına, çocuk ![]() ![]() "Bu senin yaşında bir çocuk için gerçekçi olmayan bir hayal" dedi, hocası ![]() ![]() "Paran yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Eğer ödevini gerçekçi hedefler belirledikten sonra yeniden yazarsan, o zaman notunu yeniden gözden geçiririm ![]() Çocuk evine döndü ve uzun uzun düşündü ![]() ![]() "Oğlum" dedi babası "Bu konuda kararını kendin vermelisin ![]() ![]() Çocuk bir hafta kadar düşündükten sonra ödevini hiçbir değişiklik yapmadan geri götürdü hocasına ![]() ![]() "Siz verdiğiniz notu değiştirmeyin" dedi ![]() ![]() "Ben de hayallerimi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O orta 2 öğrencisi, bugün 200 dönümlük arazi üzerindeki 1000 metrekarelik evinde oturuyor ![]() Yıllar önce yazdığı ödev şöminenin üzerinde çerçevelenmiş olarak asılı ![]() Öykünün en can alıcı yanı şu: Aynı öğretmen, geçen yaz 30 öğrencisini bu çiftliğe kamp kurmaya getirdi ![]() Çiftlikten ayrılırken eski öğrencisine "Bak" dedi, - "Sana şimdi söyleyebilirim ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|