Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bronzlaşmak, erken, yaşlandırıyor

Bronzlaşmak Erken Yaşlandırıyor

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bronzlaşmak Erken Yaşlandırıyor

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof Dr Muammer Seyhan, güneşten korunmaya genç yaşlardan itibaren başlanmasının önemine dikkat çekerek, ''Yapay güneş ışınları olan solaryumlar da doğal güneş ışınları kadar zararlı Solaryumlar biraz daha güvenli olarak lanse ediliyor Aslında bronzlaşmanın hiçbir şekli güvenli değil Eskiden olduğu gibi artık yavaş yavaş beyaz ve duru bir cilt moda olmalı'' dedi Dış etkenler nedeniyle ortaya çıkan yaşlanma belirtilerinin açık tenli insanlarda, koyu tenlilere oranla daha hızlı yaşandığını ifade eden Seyhan, insanların güneş altında bulundukları zamanlarda bir takım önlemler almalarının önemli olduğunu bildirdi Güneş kremlerinin de güneş ışınlarından korunmada etkili olduğunu söyleyen Seyhan, ''En azından yüzünün yaşlanmasını istemeyen kişiler, bu kremleri düzenli olarak yaz-kış ayrımı yapmadan kullanmalı Yani bütün bunlara dikkat edersek, derinin yaşlanmasını yavaşlatabiliriz Erken yaşlanmak istemeyenler güneşten uzak durmak, bronzlaşmaktan kaçınmak zorundalar'' diye konuştu

DERİ BRONZLAŞIRKEN İMDAT ÇIĞLIĞI ATIYOR

Koruyucu kullanarak bronzlaşmanın da zararlı olduğunu anlatan Seyhan, ''Güneş altında vücudun oluşturduğu renk, aslında derinin imdat çığlığı, bir yardım isteğidir aslında deri, kendini korumak için bronzlaşıyor, kendini korumak için pigment üretiyor Biz bunu yanlış değerlendiriyoruz Aslında o, bizden yardım istiyor, (ben artıkzarar görüyorum, bana yardım edin) diyor'' diye konuştu

Kaynak : Baypostacom

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com