![]() |
Ataistin 3 Sorusu Ve Aldığı Cevap |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ataistin 3 Sorusu Ve Aldığı CevapGenç bir delikanlı senelerce yurt dışında okuduktan sonra vatanına atiest olarak geri döner ![]() veremediğinden dolayı canı gayet sıkıntılıdır ![]() etmek niyetiyle büyük ilim sahibi olan köyün hocasına götürürler ![]() delikanlının arasında geçen dialog şöyle devam eder ![]() ![]() Delikanlı: Kimsin sen? Sorularıma cevap verebilecek misin? Hoca: Allah'ın bir kuluyum ve Onun izniyle sorularına cevap verebileceğim ![]() Delikanlı: Emin misin? Proferserler bile cevap veremedi bana ![]() Hoca: Allah'ın izniyle cevap vermeye çalışırım Delikanlı: 3 sorum var 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() cehennemde ateş dolu değil mi? Ateş ateşi nasıl yaksın ![]() düşünemedi mi? Bu arada, aniden bizim hocamız delikanlının başı üzerinde bir saksı kırar ![]() Sinirlenmedim ![]() ![]() Delikanlı: Hiç birşey anlamadım ![]() Hoca: Nasıl hissetin kendini saksıyı başında kırınca Delikanlı: Tabii ki, fena bir acı hissettim ![]() Hoca: Yani, acının varlığına inanıyor musun? Delikanlı: Evet Hoca: Bana bu acının şeklini göster ozaman! Delikanlı: Gösteremem ![]() Hoca: Bu benim ilk cevabım ![]() Herkes Allah'ın varlığını hisseder ama Allah'ı göremez ![]() Hoca: Dün gece rüyanda benim başında saksı kırdığımı gördün mü? Delikanlı: Hayır ![]() Hoca: Bugün böyle birşey ile karşılaşacağını hiç düşündün mü? aklından geçti mi? Delikanlı: Hayır Hoca: Bu işte takdir dir (kader) Hoca: Biz neyden yaratıldık? topraktan yaratılmış değil miyiz ? Delikanlı: Evet böyle denir ![]() Hoca: E o zaman ? Saksıda topraktan yapılmadı mı? Allah isterse ateşten yaratılan şeytanı ateşin içinde cezalandıramaz mı?? |
![]() |
![]() |
|