Elif, Lam, Ra |
10-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elif, Lam, RaSecde;on bir yıldızla, güneşle ve ayla Gözlerime işlendi okunaklı bir rüyada Virgül gibi başım eğikken hayata Gözlerine özlemi ben düşürmedim Rüyalardır sözlerime ‘asa’ Elif, Lam, Ra Ben Yusuf’um;baba Kuyuya düşen asadır Elif Yitirilmiş/imdi dünya; çabalayışım ise sadece mavera Secdedeyim,Elif gibi düşmüşüm rüyama Kapalı gözlerimden uyanık ruhuma Her Şeyin Sahibine işliyorum secdemi Her yitik günde biraz daha vaveylada dünya Ve geceden ve gündüzden çekilişim Kuyu dibindeki yalnızlığımda Ben Elif’im;baba Lam gibi kuyuya uzanan ip Lam’ın ucudur Elif’liğimi çekip çıkaran Kuyu dibinde bıraktım susuzluğumu Kurumuş kuyudan,sucuların kovasına Lam’a tutunduranın ’suya doymuşu’yum;baba Ra gibi gözlerden düşen özlem taneleri Gömleğime bulaşan yalancı kan lekeleri Kan için değil, Yusufluğumdan düşen İftira atılan kurdun Ve Bünyamin’in gözlerinden düşen Baba; amayı gözlerine süren Ra taneleri Kuyuya düşürenlerin gözlerinden neden düşmez ki Ra taneleri yamacında ”O”na ram oldum;baba Elinde özlem kokusudur gömleğim, İftiraya açılmış bir celselik temiz sessizliğim Vuslat kokusunu sonlandıran Kuraklığımızı bir avuçta buluşturan;gömleğim Ve gömleğimin kokulu secdesidir Elif Lam gibi karanlıktan çekip çıkaran beni Ra tanelerine mendil olan, Ama olan gözlerine dua Gömleğim sessizliğime sestir;baba Kötülüğe davetiye çıkarana karşı Elif’im Nefsimi uyandırana karşı tutunurum Lam’dan Zindan kötülüğün davet ettiğinden daha iyidir Karanlık,kuru soğuk,susuzluk mu? Olsun Buluşurum Ra taneleriyle mutluyum işte o an Kuyuya düşürenlere duacıyım Bir gün bu iyiliklerini hatırlatmak üzere Kuyuya düşürülenlerle, Elif, Lam, Ra Ben Yusuf’um;baba Mihrican Keskin |
|