Medine'nin Gülü |
10-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Medine'nin GülüAndım yine Sen’i her şey yadımdan silindi, Hayalin gönlümün tepelerinde gezindi; Bu bir serap olsa da hafakanlarım dindi Andım yine Sen’i her şey yadımdan silindi Keşke her an aşkınla oturup aşkınla kalksam, Ruhlar gibi yükselip de ufkunda dolaşsam; Bir yolunu bulup gönlünden içeri aksam Keşke her an aşkınla oturup aşkınla kalksam Anladım vaslına ermek için artık çok geç, Hicranla yanan gönlüm durmadan inleyecek; İnleyip en taze hislerle hep bekleyecek Anladım vaslına ermek için artık çok geç Kalbim bir güvercin kalbi gibi titrerken adından, Ne olur Sana ulaşmam için kanadından; Bana bir tüy ver pervaz edeyim hep ardından Kalbim bir güvercin kalbi gibi titrerken adından Ey kupkuru çölleri cennete çeviren Gül; Gel o bayıltan renklerinle gönlüme dökül! Vaktidir ağlayan gözlerimin içine gül! Ey kupkuru çölleri cennete çeviren Gül! Mecnun gibi arkanda koşan kulun olayım, Bir kor saç içime ocaklar gibi yanayım; Sensiz geçen bu acı rüyadan kurtulayım Mecnun gibi arkanda koşan kulun olayım Aklım uzakta kaldığı günleri saymakta, Ruhuma sisli-dumanlı bir kasvet yaymakta; Göster çehreni ki güneş guruba kaymakta Aklım uzakta kaldığı günleri saymakta Son demde hiç olmazsa gurubum tulu olsun, Gönlüm ufkunun en taze renkleriyle dolsun; Her yanda tanburlar çalınsın; neyler duyulsun Ne olur hiç olmazsa gurubum tulu olsun! alıntı |
|