Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Mühendislik / Mimarlık / Peyzaj Mimarlığı

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
devreolayi, kisa, şebekelerde

Şebekelerde Kisa Devreolayi:

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şebekelerde Kisa Devreolayi:

ŞEBEKELERDE KISA DEVREOLAYI:
Enerjiiletim hatlarında iletken kopması, izolasyon bozulması aşırıgerilim, yıldırımdüşmesi vbnedenlerle kısa devreler görülür Ayrıca fazların toprağa yaptığıkaçak sonundada toprak arızası ortaya çıkar Enerji iletim hatlarında en önemli arızakısa devredir Kısa devrenin zararlıetkilerinden abonelerin etki-lenmemeleri çokönemlidir Bu nedenle kısa devreyiincelemek ve etkilerinden nasılkorunulacağını bilmek gerekir Enerjiiletim hatlarında bir ve üç fazlı kısa devrelervardır Bunlardan yalnız üç fazlı kısadevre simetrik olup, incelenmesi dahakolaydır
Kısa devre,şebekelerdetermik ve dinamik zorlamalar oluşturur Ayrıca sis-temin kararlılığı bozulur Dinamik ve termiketkiler akımın karesi ileorantılıdır Bubakımdan kısa devredegeçecek akımın önceden bilinmesi ve bu akımı küçült-meninyollarının bilinmesi gerekir Kısa devreninetkilerini azaltmak için şu iş-lemleryapılır":
1 — Yüksek gerilim sigortalan vekoruyucudirençler kullanılır
2 — Reaktans bobinleri (Drossel) kullanılır
3 — Şebekeler uygun şekilde düzenlenir
4 — Baralar bölümlere ayrılır
5 — Kısa devre gerilimi yüksektransformatörlerkullanılır Bu 'düzenlemelersonucu kısa devrenin etkileriazaltılır Ancak kısa devreye engel olmakmümkün değildir Kısa devreoluştuğunda devreyi akımsız bırakan yüksek güç şalterleri örneğinkesiciler kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com