|
|
Konu Araçları |
4sınıf, bilgisi, dersi, fen, ilköğretim, okulu, soruları |
İlköğretim Okulu 4.Sınıf Fen Bilgisi Dersi Soruları |
06-04-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
İlköğretim Okulu 4.Sınıf Fen Bilgisi Dersi SorularıİLKÖĞRETİM OKULU 4SINIF FEN BİLGİSİ DERSİ SORULARI 1-Aşağıdaki varlıklardan hangisi diğerlerinden farklıdır? A)tavşan B)inek C)taş D)ağaç 2-Aşağıdakilerden hangisi canlıların ortak özelliklerinden biri değildir? A)solunum yapma B)fotosentez yapma C)üreme D)beslenme 3-insanların solunumu sonucu ortaya çıkan gaz hangisidir? A) oksijen B)azot C)helyum D)karbondioksit 4-Aşağıdaki canlılardan hangisinin yaşama ortamı farklıdır? A)balina B)nilüfer C)inek D)yunus balığı 5-Aşağıdakilerden hangisi bir cisimdir? A)zeytinyağı B)tebeşir C)hava D)toprak 6-Aşağıdakilerden hangisi bir karışım örneğidir? A)tuzlu su B)altın C)hidrojen D)demir 7- Aşağıdaki canlılardan hangisi memeli bir hayvandır? A)güvercin B)ördek C)baykuş D)yarasa 8-Kaplumbağanın vücudu neyle kaplıdır? A)tüy B)pul C)kıl D)kabuk 9-Yer altındaki boşluklarda biriken magmanın yeryüzüne çıkmış kısmına ne denir? A)kayaç B)volkan C)lav D)magma 10-Hava küre içinde aşağıdaki gazlardan hangisi bulunmaz? A)karbondioksit B)oksijen C)azot D)hidrojen Yanıt anahtarı: 1-D , 2-C , 3-C , 4-B , 5-C , 6-B , 7-D , 8-A , 9-D , 10-C
06-30-2009 | #2 |
ysnkrks
|
Cevap : İlköğretim Okulu 4.Sınıf Fen Bilgisi Dersi Sorularıpaylaşım için teşekkürler |
|