|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
340, çözülemeyen, matamatik, sorusu, yıldır |
![]() |
340 Yıldır Çözülemeyen Bir Matamatik sorusu |
![]() |
![]() |
#1 |
puslu
|
![]() 340 Yıldır Çözülemeyen Bir Matamatik sorusuMesleği Avukatlık olan Fermat, arada bir matematikle de ilgilenirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teorem şöyle: n 2'den büyük olmak üzere *n**n**n**** A + B =C çözümü olmadığını ispatlayın ![]() Fermat bu teoremi yazarken kullandığı kağıdın altında çok az yer kaldığı için cevabı yazamadığını, halbuki çok güzel bir ispatı olduğunu yazmıştır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ErGENEKON_GS_48
|
![]() ee ben şimdi ne sölesem doğrumu yanlışmı olduunu nası anlıam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
mate
|
![]() Fermat’ın, Diophantus’un Arithmetica kitabının köşesine düştüğü bir nottan ibarettir ![]() ![]() Yanlız bu teorem çözülmüştür ![]() ![]() Arkadaşlar Merak edenler için Fermat teoreminin büyüklüğü ve Andrew Wiles'in büyük mücadelesini anlatan güzel bir kitap ismi verebilirim; Fermat'ın Son Teoremi Siman Singh/Pan yayıncılık |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
puslu
|
![]() cevabının bulunduğunu bilmiyordum bak bu sayede bende öğrendim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ergenekon
|
![]() İfadenin n=1 ve n=2 durumlarında kolayca sağlanabileceğini görmek zor değildir ![]() ![]() Ancak yakın tarihlere kadar çok büyük n değerleri için bu sanının doğrulanmasına devam edilmiştir ![]() İngiliz matematikçi Andrew Wiles'ın bir kanıt bulduğunu duyurmasıyla son bulmuştur ![]() ![]() ![]() Ancak hala birçok uzman bu kanıta katılmamaktadır ![]() Aslında Wiles'ın kanıtı Fermat'nın son teoreminden daha güçlü bir ifadenin, Şimura-Taniyama Konjektürü'nün doğruluğunu göstermiştir ![]() Birçok matematikçi gibi ben de Wiles'in Fermat ile uğraşırken, Şimura-Taniyama Konjektürü'nün doğruluğunu gösterdiğine inanıyorum ![]() Esasen ispatın doğruluğunun, bir takım uzmanların katılmasıyla değil Uluslararası Kurulun ve Konseyin kabulü ile sağlanması gerekir ![]() Netice olarak, bir kısım uzmanın katılıp bir kısmının katılmadığı bir ispatı doğru kabul etmek yerine gene de şüpheyle yaklaşmak gerekir sanırım ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
mate
|
![]() Aslında Wiles'ın kanıtı Fermat'nın son teoreminden daha güçlü bir ifadenin, Şimura-Taniyama Konjektürü'nün doğruluğunu göstermiştir ![]() bu konuda sana katılıyorum ergenekon ve bencede Uluslararası Kurulun ve Konseyin kabulü ile ispatın doğruluğuna kesin olarak katılınabilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
ışıl27
|
![]() Buluşlar her zaman zıttı ıspatlanıncaya kadar geçerlidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
mate
|
![]() Coğu teori ıse zıttı tam olarak ıspatlanmadıgı ıcın dogru kabul edılmektedır ![]() ![]() ![]() ![]() ışılcım kesinliği tam olarak ispanlanmadan kabul edilenlere artık teori değil aksiyom denir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
ışıl27
|
![]() benım anlatmak ıstedıgım seyle senın dedıgın sey aynı dıkkatını cekım!!aksıyomunda teorıınınde ne oldugunu bılıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
mate
|
![]() ben bilmediği idida etmedim öğretmen olduğunu biliyorum bu arada meslektaşız ışılcım ben,im branşım matematik tepki göstermene gerek yok :)) |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : 340 Yıldır Çözülemeyen Bir Matamatik sorusu |
![]() |
![]() |
#11 |
kaleliv
|
![]() Cevap : 340 Yıldır Çözülemeyen Bir Matamatik sorusucevap olamaz çünkü 2den büyük sonsuz sayıda sayı vardır 3+4+7+ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : 340 Yıldır Çözülemeyen Bir Matamatik sorusu |
![]() |
![]() |
#12 |
teks58
|
![]() Cevap : 340 Yıldır Çözülemeyen Bir Matamatik sorusubu teoremi Hilmi Temel çözdü ama o da ıspat aşamasında ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|