Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
franbuazlı, pasta

Franbuazlı Pasta

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Franbuazlı Pasta

• FRANBUAZLI PASTA
Pastacı kreması:
yarım lt sü
t2/3 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
3 yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilyaŞeker
  • YAPILIŞI:
un ve nişastayı tencere içeirinsde karıştırın, yumurta sarılarınıda ekleyip tel çırpıcı ile biraz çırpın Tencereyi orta ateşe alın ve sütü yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırın Koyulaşıp kıvam alınca, kaynamaya başlayınca ateşten alın (Ben bu esnada mikserle biraz çırpıyorum ve soğumaya bıraktığımda arada karıştırıyorumki üzeri kabuk tutmasın)
Frambuaz sos için;
1,5 su bardağı kadar dondurulmuş frambuazı 3-4 saat önceden buzluktan çıkardım ve yumuşaması için beklettim Daha sonra mutfak robotundan geçirip püre gibi yaptım Ardından 2 yemek kaşığı pudra şekeri ilave edip robotta biraz daha karıştırdım Daha sonra soğuyan pastacı kremasına bu sosu ekleyip ikisini karıştırdım ve pastanın iç kreması olarak kullandım
Pandispanya için malzemler:
6 yumurta170 gr toz şeker (ben 1 su bardağı kullanıyorum)yarım çay bardağı portakal suyu113 gr un (2/3 su bardağı)50 gr kakao (3 yemek kaşığı)
Pandispanyayı bir gün önceden pişirip, streche sarıp buzdolabında bekletiyorum ve kesme işlemi bu şekilde daha kolaylaşıyorFırını önceden 175 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalımUn ve kakaoyu ufak bir kaba eledimYumurtaların sarılarını ve aklarını ayrı ayrı kablara ayıralım Aklara azıcık bile sarı karışmasınYumurta aklarını kar gibi olanada kadar mikserle iyice çırpalım Ardından şekerin yarısını ekleyerek biraz daha çırpalımDaha sonra kalan şeker ile yumurta sarılarını 4-5 dakika iyice çırptım En son portakal suyunuda ekleyip çok az daha çırptım ve mikseri ortadan kaldırdımYumurta sarılarına kabarmış akları ekledim ve yavaş yavaş spatula ile çok az karıştırdım Daha sonra yine yavaşca un ve kakaoyu eleyerek ekledim ve spatula ile yumurta aklarını söndürmeden alt üst ederek karıştırdımKalıbın kenarlarını yağlamıyoruz sadece kalıbın tabanına yağlı kağıt seriyoruz Bunun sebebi pişme esnasında hamur kaymadan kenarlara tutunarak kabarmasıdır Hamuru kalıba döküp önceden ısıtılışmış fırında 35 dakika kadar pişiriyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com