11-04-2014
|
|
Şengül Şirin
|
Büryan Pilavı
Büryan Pilavı Tarifi
Malzemeler:
- 1 kg
kuşbaşı kuzu eti
- 2 adet kuru soğan
- 2,5 su bardağı baldo pirinç
- 3 adet havuç
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- İsteğe göre tuz
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam taze çekilmiş karabiber
![](http://frmsinsi.net/attachment.php?attachmentid=40094&stc=1&d=1415107241)
Büryan Pilavını Emine Beder hanımefendinin yemek kitabını karıştırırken görür,iç geçirir ve yapamayacağım düşüncesiyle es geçerdim
Pilavın görüntüsü açısında,karıştırılma şansı olmadığı için,etlerin yanıp,pilavın pişmeme ihtimali beni korkutuyordu![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Fakat,hiç de endişelendiğim gibi olmadı Hatta etler öyle güzel kızardı ve pilav öyle iyi pişti ki,bu nefis tarif mutfak tarihimde yaptığın en iyiler listesinde en üst sıralara yerleşti
![](http://frmsinsi.net/attachment.php?attachmentid=40095&stc=1&d=1415107241)
hazırlanışı:
- Etleri tencereye alın ve suyunu bırakıp çekene kadar yüksek ateşte tutun
![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
- Etler suyunu çekmeye başlayınca ateşi kısın ve tencerenin kapağını kapayıp pişmeye bırakın
- Ben bu işlem için Emsan Bitez Paslanmaz Çelik Tencere kullandım
İçi seramik olduğu için,pilav pişirmek için oldukça ideal olan bu tencerenin görüntüsü de son derece cici![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
- Ayrıca Emsan Bitez Tencere‘nin silikon çerçeveli kapağı sayesinde,yemeğim fırında güveçte pişmişcesine lezzetli pişti
- Etler yumuşayınca,yemeklik doğradığınız soğanları etin üzerine ekleyin
- Sıvı yağı da ekleyip,soğanlarla birlikte eti kavurun
Bu aşamada isteğinize göre tuz ve kara biber ile tereyağ ekleyip karıştırın![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
- Soğanlı karışımın üzerine rendelenmiş havuçları örtün ve onun üzerine iyice yıkayıp suyu süzülmüş pirinçleri ekleyin
- Pirinçleri güzelce yaydırın ve üzerini basacak kadar sıcak su ekleyip,kaşıkla aradan boşluklar oluşturup,etin tuzu ve yağının pirinçlerin üzerine de gelmesini sağlayın
- Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yemek suyunu çekene kadar pişirin
- Pirinçlerin pişip pişmediğini kontrol edip,pirinçler pişince pilavı kapatın
- Pişen pilavı 10 dakika dinlendirip servis tabağına ters çevirip servis yapın
|