Orhaniye Köyü Merkez Edirne |
08-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Orhaniye Köyü Merkez EdirneMerkez Orhaniye Köyü - Orhaniye Köyü Hakkında - Orhaniye Köyü Tanıtımı - Orhaniye Köyü Resimleri Orhaniye, Edirne ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köyün adını , ORHAN bey isimli çiftlik sahibinden aldığı bilinmektedir ,Eskiden adı Toduriç olan köy geçen zamanlarda değiştirilerek Orhaniye adını aldı, 1800'lü yıllarda ,Köydeki yerleşim durumunda ,Türkler ve Yunanlılar birlikte yaşamaktaydılarKurtuluş savaşının ardından ,Yunanistan ve Bulgaristan ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde , buralardan gelen Türk aileler köye yerleştirilerek köy halkını teşkil ettiler Kültür Köyün en önemli özelliği köy ekmeğidirKöyümüzün çamlık dediğimiz çok güzel bir ağaçlık tepesi vardır buraya edirne nin çeşitli yerlerinden aileler piknik için gelmektedir ben köyümüzün muhtarı olarak tüm edirnelileri gelip buralarını görmeye davet ediyorum Köyümüzde hem bir piknik yapıp hemde çok güzel yeraltından kendi çıkan sularımızdanda kullanmak içinde alabilirlerBi sefer gelmenizi tavsiye ederimGeldiğinizde gördüğünüz eksiklikleri muhtarlığımıza bildirirseniz veya olmasını istediğiniz bi şeyler olursa fikirlerinizi muhtarlığımıza bildirirseniz seviniriz Coğrafya Köyün doğu kısmı kısmen ağaçlıktır ve tarım arazilerinin büyük bölümü doğu kısmında kalmaktadır Batı kısmı ovadır ve sulanabilir tarım arazileri bulunmaktadır,Köyün hudutları ,Doğuda AZATLI ,Batıda KARAKASIM,Kuzeyde TAYAKADIN, Güneyde ELÇİLİ Köyleri bulunmaktadır Köyün içerisinden Uzunköprü ilçesi sahil yolu geçmekte Olup ilçeye uzaklığı 32 km ,Edirne şehir merkezine uzaklığı 20 km dir İklim Köyün iklimi, Karasal iklimi etki alanı içerisindedir Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdırKöyde devlet su işlerinin artezyen kuyuları aracılıgı ile sulu tarım yapılmaktatırÇeltikçilik bunlardan biridir Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi VARDIR Ptt şubesi ve ptt acentesi yVARDIR Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır ve faal çalışmaktadır Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır güzel bir trakya köyü olup dayanışma içindedir Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|