![]() |
Ayetlerle Konuşan Kadın |
![]() |
![]() |
#1 |
Cloud
|
![]() Ayetlerle Konuşan Kadın(alıntıdır) Abdullah ibni mübarek anlatıyor; ‘’Bir gün hacca gidiyordum,Irak;Suriye topraklarından geçerken yalnız bir kadına rastladım ![]() Selamımı "Söz olarak Rahim bir Rab’den selam sözüdür onların duyacağı’’(Ya-sin:5 ayetiyle aldı ![]() ’’Buralarda ne yapıyorsun?’ diye sordum ![]() "ALLAH (c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anladım ki ,yolunu kaybetmiş ![]() “Bir gece kulunu Mescid-i Haram’dan alıp Mesci-i Aksaya götüren Allah’ı tesbih ederim”(İsra:1) ayetiyle karşılık verdi ![]() Anladım ki,geçtiğimiz hac mevsiminde haccını tamamlamış,kudüs’e gidiyor ![]() “Ne zamandan beri böyle yolunu kaybettin?” dedim ![]() ”Tam üç gece (yani üç gündür)”(Meryem:10”) dedi ![]() Yiyecek verme teklifinde bulundum ![]() "Sonra orucunuzu gün batıncaya kadar tamamlayın”( Bakara:187) ayetini okudu ![]() ”iyide Ramazan da değiliz” dedim ![]() "Kim ALLAH (c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ”Yolculukta oruç açılabilir”dedim ![]() "Ama orucu tutarsanız,bu hakkınızda daha hayırlıdır”(Bakara :184) ayetini okudu ![]() Niye benim gibi konuşmadığını sordum ![]() "Ağzından tek bir söz bile çıkmasın ki,yanında onu gözleyen ve o sözükaydetmeye hazır bir gözcü bulunmamış olsun”(Kaf:1dedi ![]() ”kimlerdensin?”diye sordum ![]() ![]() ![]() ![]() "Hata ettim,hakkını helal et” dedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Deveme bindirip kafilesine ulaştırma teklifinde bulundum ![]() ”Hayır adına ne işlerseniz ALLAH (c ![]() ![]() ![]() Devemi yanına getirdim,binecekken ![]() ”Mü’min erkeklere söyle ,bakışlarını sakınsınlar”(Nur:30)ayetini okudu ![]() Gözlerimi çevirdim;binecekken deve ürküp kaçtı,bu arada elbisesi az yırtıldı ![]() "Başınıza musibet olarak ne gelirse,bu bizzat işleyip,onu hak etmeniz sebebiyledir”(Şura:30)ayetini mırıldandı ![]() "Sabret,deveyi bağlayayım!”dedim ![]() ![]() ![]() Deveye bindi ve “Bunu bize baş eğdiren Allah’ı tesbih ederim;yoksa bunu biz başaramazdık ![]() ![]() ”Haydi!” diye deveyi hızlandırdım ![]() "Yürüyüşünde (ve davranışlarında)vakur ol ve sesini yükseltme ![]() ![]() Yürürken şiir okumaya başladım ![]() ![]() "Şiir okumak haram değil ki !”dedim ![]() "Bu hususu ancak idrak ve basiret sahipleri düşünür anlar!” (Bakara :269) cevabını verdi ![]() Bir süre gittik;sonra evli olup olmadığını sordum ![]() "Ey iman edenler!Cevabı verildiğinde sizi üzecek meselelerden sormayın!”(Maide :101)ayetini okudu ![]() Derken kafilesine ulaştık ve “kafile içerisinde kimsen var mı?” dedim “Mal ve evlat dünya hayatının süsüdür!”(Kehf:46) dedi ![]() Anladım ki ,evladı var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Onlara para verip,”Bununla içinizden birini şehre yollayın!Yemeklerin helal ve temiz olanına baksın ve size bir yiyecek getirsin ![]() ![]() Yiyecek gelince bana “Geçmiş günlerinizde yaptıklarınızın karşılığında şimdi afiyetle yiyip için!”(Hakka:24)dedi ![]() Çocuklara,”Annenizin bu durumunu bana söylemezseniz bu yemekten yemem!”dedim ![]() ![]() ![]() İbn Mübarek,bu hadiseyi Kur’an’da her şeyin bulunduğuna delil olarak anlatırdı ![]()
|