![]() |
Ben Mustafa Kemal Olsaydım - Serdar Yıldırım |
![]() |
![]() |
#1 |
Mountain
|
![]() Ben Mustafa Kemal Olsaydım - Serdar YıldırımBEN MUSTAFA KEMAL OLSAYDIM Selanik'te doğsaydım Şemsi Efendi İlkokulu'nda okusaydım 24 yaşında yüzbaşı olsaydım Yurdun kurtuluşu yolunda adım atsaydım ![]() * * * * Tayin olduğum her yerde Suriye'de, Sofya'da İki-üç subay arkadaşım bile olsa Örgütlenseydim, onlarla haberleşseydim ![]() * * * * Sonunda Çanakkale'ye gelseydim Komutayı ele alsaydım İngiliz, Fransız savaş gemilerini Boğazın karanlık sularına gömseydim ![]() * * * * 19-Mayıs-1919' da Samsun'a çıksaydım Amasya Tamimi'ni yayımlasaydım Erzurum ve Sivas Kongrelerini yapsaydım ![]() * * * * Ben Mustafa Kemal olsaydım Bunları başarabilseydim Böylesine büyük ve görkemli olabilseydim Tarihe ismimi altın harflerle yazdırabilseydim ![]() * * * * Bu yazdıklarımı ben başaramazdım İki kişiyi bir araya getirip örgütleyemezdim Conkbayırı'nda gece saat 04:30'da Hücum deyip ileri atıldığımda Asker peşimden gelmezdi ![]() * * * * Ben Mustafa Kemal olmaya özendim Keşke Mustafa Kemal olsam dedim Dünyada yaşayan insan neslinin Mustafa Kemalci olması tek dileğim ![]() * * * * Ey gelecek yeni nesiller İnsan evlatları, Türk çocukları Mustafa Kemal Atatürk'ü unutmayın Özgür ve bağımsız kalın ![]() * * * * Kimse size baskı yapamaz Böyle düşüneceksin diyemez Beyninize pranga vuramaz Çağ dışı bir yaşamı bugüne uyarlayamaz ![]() * * * * Dün yoktur, kaybolmuştur Bugün Atatürk vardır Yarın yine Atatürk var olacaktır Atatürk sonsuza kadar var olacaktır ![]() SON Yazan: Serdar Yıldırım |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Ben Mustafa Kemal Olsaydım - Serdar Yıldırım |
![]() |
![]() |
#2 |
Mountain
|
![]() Cevap : Ben Mustafa Kemal Olsaydım - Serdar YıldırımKARA KALPAKLI ATLI Karşıdan gelen bir atlı Atlı kara kalpaklı Bakışları pek dertli Çehresi çok sertti ![]() * * * * Atlı geldi, attan indi ![]() Bendeki merak dindi ![]() Beynimdeki düşman sindi ![]() Çünkü gelen bir dosttu ![]() * * * * Ben O'nu tanıyordum ![]() Her an adını anıyordum ![]() Mustafa Kemal diyordum ![]() Mustafa Kemal Atatürk diyordum ![]() * * * * Atatürk beni tanımadı ![]() Sen de kimsin böyle, diye sordu ![]() Gelecekten geldiğimi söyledim ![]() Tarih 11-10-2020 dedim ![]() * * * * " Demek 100 yıl sonrasından geldin ![]() Dur, hiç boşuna konuşma Beni tanıdın, kim olduğumu biliyorsun Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşıyorsun ![]() * * * * Evet, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım ![]() Bundan gurur duyuyorum ![]() Önderim, liderim de sensin Seni yere- göğe sığdıramıyorum ![]() * * * * " Demek başardım, bunu biliyordum ![]() Türkiye Cumhuriyeti kurulacak diyordum ![]() Yedi değil, yetmiş düvel gelse de Zafer kazanacağımdan emindim ![]() * * * * İçerideki düşman dışarıdakinden hırslı Özgürlük ateşini söndürmekte kararlı Padişahtan umudunu kesen herkes Benim hür bayrağım altında toplanmalı ![]() * * * * Ben Anadolu'nun Türk Yurdu olmasında kararlıyım ![]() Bunun için gereken ne varsa yapacağım ![]() Planlarımı zafer üstüne kurgulayacağım ![]() Baskı altındaki milletlere örnek olacağım ![]() * * * * Sen çok yaşa emi yüzyılın savaşçısı Anadoluyu işgal etti, düşman ordusu Yoktur Türk Askeri'nde düşman korkusu Çoktur düşman askerinde Mustafa Kemal korkusu ![]() * * * * Kara kalpaklı atlı Topuktan gelen bir selam verdi ![]() Atına atladığı gibi Doludizgin uzaklaştı ![]() SON Yazan: Serdar Yıldırım |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Mountain
|
![]() Cevap : Ben Mustafa Kemal Olsaydım - Serdar YıldırımDÜNYADAN BİR MUSTAFA KEMAL GEÇTİ Toprakları işgal edilmiş bir vatan Bağrına hançer dayamış olan düşmana çatan Özgürlük yolunda inanılmaz adımlar atan Düşmanın yüz tanesini bir kurşuna satan ![]() * * * * Başka milletlere boyun eğmeyi reddeden Bunun için, sessiz kalmayan, isyan eden Sekiz yıl boyunca cepheden cepheye giden Anadolu'nun boşluğunda düşmanı mahveden ![]() * * * * Ey Kurtuluş Savaşı'nın yenilmez armadası Ey dünyanın gelmiş geçmiş en büyük komutanı Ey Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Tarih senden yana, bunu fazlasıyla hak ediyorsun ![]() * * * * Dünyadan bir Mustafa Kemal geldi, geçti Bu dünyada yaşamayı herkesten çok hak ediyordu Mümkün olsa yaşamımdan on yılımı uğruna feda ederdim İnanın Anadolu şu anda bambaşka bir kimliğe bürünürdü ![]() SON Yazan: Serdar Yıldırım |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Mountain
|
![]() Cevap : Ben Mustafa Kemal Olsaydım - Serdar YıldırımATATÜRK GİBİ OLMAK Halktan yana olmak Halkla birlikte olmak Yanlış kararlar alıp Halkın nefretini kazanmamak ![]() * * * * Öz güven sahibi olmak Halka güvenmek Halkın istemediği bir durumun Yaşanmasına asla izin vermemek ![]() * * * * Atatürk gibi olmak Savaşta ve barışta Halkın canını Kendi canından üstün saymak ![]() * * * * Atatürk gibi olmak Bir tek vatandaşının canına Kefil olmak Vatandaşını koruyamıyorsan Görevini bırakmak ![]() * * * * Atatürk gibi olmak Tarımda ve hayvancılıkta Anadolu'nun ve Trakya'nın Dünyada ön sıralarda olmasını sağlamak ![]() * * * * Yönetimine geldiğin Dünya durdukça var olacak Türkiye Cumhuriyeti'nin İleri gitmesini sağlamak ![]() * * * * Atatürk, Atatürk demek Atatürk ilke ve devrimleri Işığında yolunu aydınlatmak Başka her yolun karanlık Olduğunun farkına varmak ![]() SON |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Mountain
|
![]() Cevap : Ben Mustafa Kemal Olsaydım - Serdar YıldırımMUSTAFA KEMAL GERÇEK, GERİSİ YALAN İngiliz'in izniyle yunan Batı Anadolu'yu etti talan İmkansızı mümkün kılan Mustafa Kemal gerçek, gerisi yalan ![]() * * * * Yunan, Batı Anadolu' da çok can aldı Evleri yağmaladı, köyleri yaktı Efeler, yunan için, dağa çıktı Yunanla savaştı, bu vatan bizim, dedi ![]() * * * * Takviye kuvvetler cepheye geldi Yunan, zafer naraları attı Çarpışmalar şiddetli geçiyordu Efeler, giderek azalıyordu ![]() * * * * Kurtuluşun bir yolu olmalıydı Anadolu yunana teslim edilemezdi Halk, bir bütün olarak harekete geçmeliydi Ancak halka bir önder gerekliydi Bu önder Mustafa Kemal olabilir miydi? * * * * Doğuda az bir kuvvetle rusları durduran Çanakkale'de ingiliz ve fransızları bozguna uğratan Yurdun her karış toprağını kahramanca savunan Mustafa Kemal olabilir miydi? * * * * Mustafa Kemal, Anadolu halkını harekete geçirdi Onlardan seninleyiz mesajını aldı Büyük Taarruz'da en öndeydi ve ileri atıldı Pek çok can O'na göğsünü siper etti O yaşamalıydı ve Anadolu düşmandan kurtulmalıydı * * * * Mustafa Kemal güveni boşa çıkarmadı Yurduna saldıran düşmanları perişan etti Kurtulanlar, ülkelerine zorlukla kaçtı Geride kalanlar için, acı son vardı SON |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Mountain
|
![]() Cevap : Ben Mustafa Kemal Olsaydım - Serdar YıldırımATATÜRK'Ü SEVMEK ZORUNDASIN Kalbinde sevgi olmasa da Hiç kimseyi sevmesen de Atatürk bu vatanı kurtardı ![]() Atatürk'ü sevmek zorundasın ![]() * * * * Özgür ve bağımsız yaşıyorsan Köleliği düşman görüyorsan Hür düşünmeme engel olunamaz diyorsan, Atatürk'ü sevmek zorundasın ![]() * * * * Atatürk sekiz yıl ailesinden ayrı kaldı ![]() Gece gündüz demedi senin için savaştı ![]() Yurduna saldıran düşmanları perişan etti ![]() Atatürk'ü sevmek zorundasın ![]() * * * * Samsun'a senin için çıktı ![]() Erzurum ve Sivas kongrelerini senin için yaptı ![]() Geceleri rahat uyku uyuyorsan, Atatürk'ü sevmek zorundasın ![]() * * * * Evlendin, çocukların oldu ![]() İşin var, maaşın var, aç değilsin ![]() Sana bu yaşam kolaylığını sağlayan, Atatürk'ü sevmek zorundasın ![]() * * * * Atatürk, Atatürk, Atatürk demelisin ![]() Devrimlerinin takipçisi olmalısın ![]() Yurdunu İngiliz'e, Yunan'a bırakmamak zorundasın ![]() Atatürk'ü sevmek zorundasın ![]() SON Yazan: Serdar Yıldırım |
![]() |
![]() |
|