Tekerlemeler |
07-24-2007 | #1 |
Ergenekon
|
TekerlemelerÜÇ Sayıları sayarken Karşıma çıkar birden Ne aslan ne kaplan, Burma bıyıklı tavşan Tutması güç mü güç; Adı üçtür , üç AYVA Sarı sarı sarkar,Düşerim diye korkar Ne bakla, ne baklava; Ayvadır canım ayva Hopla haydi hopla, Daldan ayva topla BABA ÇARŞAMBA Yaşlı başlı Çarşamba, Konuşmaz kaba saba Ne uçar ne kaçar, Ağzından inci saçar Yaşasın da yaşasın, Baba adam Çarşamba KİRAZ Alçacık tepesi var,Kırmızı küpesi var Dal ucunda al kiraz, Ağzımızda bal kiraz Sepet sepet getirdim, Herkeslere yedirdim HOROZ Mesel mesel metten,Top sakalı etten Bizim çil horozcuk, Çocuk mu çocuk Her sabah çınlar sesi, Uyandırır herkesi TAVŞAN Uçan kuşla yarışır,Bazen aklı karışır Dağdan taştan iner, Çalı dibine siner Bizim minik tavşan, Yaman mı yaman KEDİ Üşüdü, dondu soğuktan,Fare tuttu kovuktan Bizim mırnav kedi, Serilip yatar şimdi Horul horul uyur, Mırıl mırıl konuşur KOYUN Ot yemiş, etlenmiş,Su içmiş, sütlenmiş Duvara bağlı koyun, Eti, sütü yağlı koyun Kınalı koyun gitti, Bizim oyun bitti FİL Efendim de efendim,Fındık fıstık vereyim Diller döktüm diller, Kafese girmez filler İşte böyle çocuklar, Deveden büyük fil var KUZU Dede bak minik kuzu Me me diye meliyor Önüne ot koymuşsun Oysa meme istiyor Cici kuzu meleme Nine mama yapıyor Yo yo korkma inekten Tosuna mö mö diyor VAK-VAK Vak vak kardeş vak dedi Kurbağa vırak dedi Bunu duyan avcılar Ördeğe tak tak dedi ALLI PULLU AYLAR Masal masal maliki, Saydım baktım on iki Ocak, Şubat, Mart, Sözünü iyi tart Nisan, Mayıs, Haziran, Çalışkanlara hayran Temmuz, Ağustos, Eylül, Kimi düldül, kimi bülbül Ekim, Kasım, Aralık, Süt içelim lık lık Allı pullu aylar, Birbirini kovalar |
|