Canan Tan - En Son Yürekler Ölür |
09-07-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Canan Tan - En Son Yürekler ÖlürLinklerimizi üyelerimiz görebilir Uslanmam üyeliği için tıklayın Bu kez yazar, aşk'ın yanı sıra organ nakli konusuna da dokundurmuş kalemini 'Sen, gözlerinden ateşler saçarak, zehirli oklarını bana yöneltirken, ben sana âşık oldum Nehir' 'Sen, tüm şatafatlı tanımlardan sıyrılıp en doğal halinle, yaramazlık yapan çocuklar gibi boynunu bükmüş bağışlanmayı beklerken, ben sana âşık oldum Deniz' Bir kadın Bir erkek Yüreğe düşen ilk kıvılcımlar Ve “Yılın Düğünü”! Kim tahmin edebilir âşıkların ‘araf’a girdiklerini Hikâye mutlu çiftin geçirdiği kazayla başlıyor “Sıkı tutun Nehir!” Kadının belleğinde kalan son cümle bu Bu sözlerle karısını korumaya çabalayan Deniz yaşama tutunmayı başaramıyor ne yazık ki Ve ‘acı kayıp’ gerçekleşiyor Ancak yüreği direniyor Ölümün kıyısında bekleyen birilerine can verebilmek için Ya sonrası? Nakil yapılan kişi yeni kalbinin gerçek sahibiyle ne derece özdeşleştirebilir kendini? Deniz’in kalbini taşımak Deniz’in aşkına sahip olmaya yeter mi? “En Son Yürekler Ölür” yaşamın ölümle bitmeden yeniden başladığı bir kavşakta geçiyor Acılar eti değil ruhu deşerken ne olursa olsun ‘yürek’ direniyor |
|