Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hadis, ile, ilgili, namaz

Namaz İle İlgili Hadis

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Namaz İle İlgili Hadis

namaz ile ilgili hadis
Hakkında namaz ile ilgili hadis

namaz ile ilgili hadis

''Sana kitaptan vahy edileni oku ve namazı dosdoğru kıl,gerçekten namaz kötülüklerden ve çirkinliklerden alı koyar'' ANKEBUT 45AYET

''Gerçekten ben,Allah'ım benden başka ilah yoktur,şu halde bana ibadet et ve beni zikretmek için dosdoğru namaz kıl'' TAHA 14AYET

''Nihayet onların peşinden öyle bir nesil geldi ki bunlar nefislerinin arzularına uydular,namazı terkettilerbu yüzden ileride sapıklıkların cezasını görecekler,onlar gayya kuyusuna atılacaktır ( cehennem kuyusu)'' MERYEM 59AYET

''Sabır ve namaz ile Allah'tan yardım isteyin,şüphesiz ki o (sabır ve namaz)Allah'a saygıdan kalbi ürperenler dışında herkese zor ve ağır gelen görevdir'' BAKARA 45AYET

''Mücrimlere (günahkarlara) sorulacak ,sizi cehenneme sokan nedir? onlar,biz namaz kılanlardan değildik diyecekler'' MÜDDESİR 43AYET

**NAMAZLA İLGİLİ HADİSLER**

Dua rahmetin,abdest namazın,namaz cennetin anahtarıdır

Namazın dilindeki yeri,başın vücuttaki yeri gibidir

Mazeretsiz ve kasden namaz kılmayanın adın Allah(cc) cehenneme gireceklerden birisi olarak cehennemin kapısına yazar

Kul namaza durduğunda günahları getirilir,başı ve omuzu üzerine koyulurrukü ve secde'ye gittikçe günahlar dökülür

İman ve küfür arasındaki fark; namazı kılıp kılmamaktadır

Bir gün namaz kılmaya başlayınca cennet kapıları onun için açılırRabbi ile arasında bulunan perdeler kalkar,bu hal namaz bitinceye kadar devam eder

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com