Koca Bir Orduyu Doyuran İki Avuç Hurma(dini Hikaye) |
02-24-2010 | #1 |
Cloud
|
Koca Bir Orduyu Doyuran İki Avuç Hurma(dini Hikaye)Ashâb-ı kiramdan, Beşir bin Sa'd'ın kızı ve Nûman bin Beşir'in kız kardeşi (r anhüm) anlatıyor: 'Annem Amre bint-i Revâha (ra), beni çağırdı Eteğime iki avuç hurma koyduktan sonra, ' Kızcağızım! Git de, baban ile dayın Abdullah bin Revâha'nın gıdâlarını kendilerine ver, dedi Giderken, Resûlüllah (sav)'a rastladım Babamla dayımın nerede olduklarını sordum O bana, ' Kızcağızım, beri gel, yanındaki nedir? diye sordu ' Yâ Resûlellah, dedim, bu hurmadır Annem bunu, yesinler diye, babam Beşir bin Sa'd ile dayım Abdullah bin Revâha'ya gönderdi Resûlüllah sallallâhü aleyhi vesellem, ' Getir onu, buyurdu Ben de onu, Resûlüllah'ın iki avucuna döktüm Avuçlarını doldurmadı Sonra, bir örtü getirilmesini emr etti Örtü getirilip serildi Hurmayı ona koyduktan sonra, örtünün üzerine yayıp dağıttı Yanındakilere; '' Gıdâya, kumanyaya geliniz!' diyerek hendek halkına sesleniniz, buyurdu Hendek halkı toplanıp ondan yemeğe koyuldular Hurmalar yendikçe artmış, örtünün etrafından dökülüp taşmıştı