Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi > Bilim & Teknoloji

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
denetim, İnternetten, satışa, sıkı

İnternetten Satışa Sıkı Denetim

Eski 1 Gün Önce   #1
Şengül Şirin

İnternetten Satışa Sıkı Denetim

İnternetten satışa sıkı denetim

Ticaret Bakanlığı'nın, uzaktan iletişim araçlarıyla satılan ürünlerin denetime yönelik düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı

Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü tarafından yönetilen 'Uzaktan İletişim Araçları Yoluyla Piyasaya Arz Edilen Ürünleri Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği' yılda Resmi Gazete'de yayımlandığı kaydedildi

Yönetmelikle değişiklikler yapıldığı belirtilen açıklamada, "Ürünlerin satış ilanlarında, gerekli Türkçe uyarı ve güvenlik bilgileri ile işaretlerine yer verilmesi zorunlu hale gelmiştir Bu sayede vatandaşlarımız internetten alışveriş yaparken fiziki bir mağazada olduğu gibi ürünü inceleyecek, gerekli işaretleri taşıdığını görebilecektir Herhangi bir internet sitesinde, uygunsuz ürünlerin satıldığı tespit edilirse, 24 saat içerisinde satış ilanının kaldırılması gerekecektir

Bu süre zarfında talep yerine getirilmezse ilgili ilana erişim engellenecektir Başkalarına ait iktisadi ve ticari faaliyetlerin yapılmasına imkan sağlayan platformlar, 'Ürün Güvenliği Temas Noktası' belirleyecektir Vatandaşlarımız, bu temas noktalarından ürünlerin güvenliği ve uygunluğu ile ilgili şikayet ve bildirim yapabilecektir

Uygunsuzluk tespiti durumunda hızlıca aksiyon alınabilmesi için bazı ürünlerin piyasaya arzında Türkiye'de yerleşik bir iktisadi işletmeci bulunması şartı getirilmektedir Bu şartı sağlamayanlar Türkiye'ye satış gerçekleştiremeyecektir Bu ürün grupları, Ticaret Bakanlığı'nın internet sitesinde yayımlanmaktadır" denildi

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com